FRF ORGANIZEAZĂ LIGA ELITELOR U15

Mihai ROŞOIU
0 0

După succesul formatului competiţional Liga Elitelor la categoriile de vârstă U17 şi U19, Federaţia Română de Fotbal a creat cadrul optim pentru formarea şi dezvoltarea celor mai talentaţi tineri jucători născuţi în 2004 sau mai târziu prin ediţia 2018/2019 a Ligii Elitelor U15.
În contextul în care piramida competiţională la nivel juvenil nu prevedea o competiţie naţională dedicată categoriei de vârstă Under 15, iar competiţiile cu caracter judeţean nu furnizau un număr de partide suficient de mare şi cu un nivel competitiv suficient de ridicat pentru formarea tinerilor talentaţi, FRF lansează din acest an competiţia Liga Elitelor U15.
Felix Grigore, manager competiţii FRF, detaliază acest nou proiect: „Era imperios necesar să oferim acestei categorii de vârstă o competiţie cu multe meciuri, de nivel înalt, prin care vârfurile generaţiei să se poată şlefui. Doar aşa vom furniza echipelor reprezentative şi cluburilor de seniori jucători de calitate care să obţină performanţe europene şi internaţionale. Participanţii şi publicul vor descoperi noutăţi în acest format, precum eliminarea temporară a jucătorilor care va încuraja sportivitatea şi fair-play-ul de la cele mai fragede vârste”.
În formatul de succes al Ligii Elitelor U17 şi U19, furnizând astfel şi o cotinui-tate competiţională pentru jucătorii de perspectivă descoperiţi prin intermediul primei ediţii a Turneului Speranţelor U14, noua competiţie se doreşte o provocare atât pentru echipele de juniori ale cluburilor afiliate FRF, cât şi petru cele ale cluburilor neafiliate, care se pot înscrie în competiţie la nivel AJF/AMFB.
Pentru Ion Geolgău, manager scouting FRF, proiectul Ligii Elitelor U15 completează extraordinar rezultatele Turneului Speranţelor: „Peste 100 de jucători sub 14 ani au fost selectaţi timp de un an de zile, prin multiple filtre de selecţie, pentru a alcătui un lot lărgit al României U15. Exigenţa în selecţie, de la referenţii judeţeni până la membrii Comisiei Tehnice FRF, a furnizat rezultate care ne dau mari speranţe pe viitor. Dar aceşti tineri aveau nevoie acum de competiţie, de meciuri într-un ritm bine calculat şi confruntări cu adversări puternici. De aceea, consider Liga Elitelor U15 un proiect esenţial pentru formarea viitoarelor reprezentative ale României.”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Morenarul produce bani pentru fostele sale cluburi ANDREI IVAN, MINĂ DE AUR PENTRU SPORTING PITE~TI

Andrei Ivan încă produce bani în România. Fostul atacant al oltenilor s-a transferat în vara anului trecut la Krasnodar, iar Mihai Rotaru a încasat aproximativ 3 milioane de euro. Mihai Rotaru a dat lovitura în vara anului 2017 după ce ruşii de la Krasnodar au dat oltenilor pentru transferul lui […]