FOTBAL JUVENIL „LAUREATELE” CAMPIONATULUI JUDEŢEAN DE FOTBAL – JUNIORI -EDIŢIA 2012-2013

S.A.
0 0

SPORTSportul în general, fotbalul în special, fără „schimbul de mâine” devine o activitate nulă.
în fiecare domeniu de activitate trebuie să existe „urmaşi”, „schimbul de generaţii” pentru a prelua o activitate sau alta, a o perfecţiona, a obţine noi rezultate.
în fotbal, dacă vrei să ai rezultate, să faci performanţă, trebuie să pleci de jos, de la bază. Să ai o construcţie a clubului piramidală.
Dacă ai grupe de copii şi juniori foarte bune, ai şanse reale ca, în timp să poţi alcătui o formaţie de seniori valoroasă, numai din jucători autohtoni evitând a mai importa „mercenari”.
Trecând în revistă campionatul judeţean de juniori, putem constata că avem în competiţie nu mai puţin de 70 de echipe de la juniori A1, la copii (19942006).
Competiţia a fost structurată pe categorii valorice, în funcţie de echipa de seniori a clubului respectiv (A1).
Conform R.O.A.F., A.J.F. are datoria de a alcătui grupe de juniori C, D, E unde cluburile devizionare sunt obligate să participe cu cele 3 echipe.
Revenind la campionatul judeţean, trebuie să apreciem că, în general, există interes pentru aceste echipe. Tot mai mulţi antrenori pun accent pe echipele de juniori. E adevărat, mai sunt unii antrenori care nu respectă regulile impuse de competiţie şi folosesc jucători mai mari de vârstă. Aceştia îşi fură singuri „căciula” întrucât nu au de unde înlocui, când va sosi timpul, un „bătrân” senior cu un junior de perspectivă.
Sunt destule anomalii în C.J. de juniori, create tocmai de cei puşi să respecte adversarul, regulamentele.
în ciuda acestor fapte reale, avem totuşi cluburi serioase care se ocupă efectiv de depistarea şi pregătirea acestor jucători de viitor.
în Liga a 4-a, primele trei locuri sunt ocupate de GLORIA CORNEŞTI, FLACĂRA MORENI, A.S. DOICEŞTI, dar şi F.C. ANINOASA sau COMERŢUL BREZOAELE au juniori de mare viitor.
în ONOARE 1, VIITORUL OCNIŢA,
VIITORUL CARAGIALE şi OLIMPIA RUNCU sunt pe
podium, dovadă, preocuparea antrenorilor legată de creşterea jucătorilor.
ONOARE 2. Din nou SPORTUL MOGOŞANI, FLACĂRA ZĂVOIU şi URBAN 2 TITU împart primele
trei locuri, aproape fiind şi UNIREA COBIA sau UNIREA LUCIENI.
ONOARE 3. AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI, RAPID IBRIANU, VOINŢA CREVEDIA, LIB. URZICEANCA
sunt surprizele plăcute ale acestei serii, cu echipe de juniori valoroase, ceea ce se reflectă şi la echipele de seniori.
ONOARE 4. C.S. PETREŞTI, PETROLUL
RĂSCĂIEŢI, VIITORUL ŞELARU sunt „laureatele”
seriei, cu cele mai bune trupe de juniori. Se vede mâna celor trei conducători ai cluburilor.
Aşadar, există perspectivă, sunt speranţe pentru viitor, numai că trebuie avut grijă de aceşti tineri, unii foarte talentaţi, de mare viitor. Dar despre acestea şi multe altele în numerele viitoare ale cotidianului „DÂMBOVIŢA”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FIacăra Moreni Se putea şi mai bine

La 91 de ani de la înfiinţare, echipa de pe malurile Cricovului Dulce joacă în Liga a 4-a dâmboviţeană. A terminat sezonul 2012-2013 pe locul 2, cu 75 p, cu şase mai puţine decât campioana Gloria Corneşti. Trebuie spus că Flacăra Moreni a preluat vara trecută locul de la Tisenmetal […]