Fostele jucătoare ale Târgovistei. în naţionala de 3×3 MĂRGINEAN ŞI STOENESCU SUB TRICOLOR

Mihai ROŞOIU
0 0

Echipele naţionale de baschet 3×3 ale României se vor alinia, în perioada 30 iunie – 1 iulie, la Constanţa, la startul FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, unul dintre turneele de calificare la turneul final continental ce va avea loc în luna septembrie. Şi cum FIBA 3×3 Europe Cup 2018 va fi găzduit de Bucureşti, în perioada 14-16 septembrie, ambele echipe ale României au deja calificarea la întrecerile finale în buzunare. în acest context, tricolorii nu vor să rateze oportunitatea de a se pregăti la turaţie maximă pentru o participare cât mai bună la FIBA 3×3 Europe Cup 2018 şi astfel îşi vor măsura forţele la Constanţa cu mai multe echipe de top ale Bătrânului Continent, chiar dacă nu va exista o presiune suplimentară a calificării. Conform datelor oficiale anunţate de forul internaţional de specialitate, în turneul de calificare de la Constanţa vor fi prezente alături de alte competitoare de top şi campioana mondială de la masculin, Serbia, dar şi vicecam-pioana mondială de la feminin, Rusia.
în competiţia masculină, echipa Romăniei, fosta campioană europeană în 2014, va avea ocazia să se dueleze cu câteva dintre cele mai valoroase echipe de pe continent: Serbia, campioana mondială, Lituania, medaliată cu bronz la ultima ediţie continentală, şi Spania, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice Europene. într-o formulă nouă, cu Amedeo Casale, Vlad Cobzaru, Marius Ciotlaus şi Vlad Dumitrescu, ultimii doi fiind prezenţi în naţionala noastră care a participat recent la Mondialele din Filipine, echipa masculină de 3×3 a României va evolua în prima fază de la Constanţa în Grupa C, alături de Bosnia&Herţegovina (30.06.2018, ora 22:05) şi Suedia (30.06.2018, ora 18:45). Sistemul competiţional de calificare presupune disputarea competiţiei până în faza sferturilor de finală, urmând ca echipele învingătoare din această fază să obţină biletele pentru Europenele de 3×3 de la Bucureşti. în cazul în care echipa României va accede în semifinale la Constanţa, atunci se vor disputa şi meciurile de clasament pentru aflarea locului 5, care se va califica astfel la FIBA 3×3 Europe Cup
2018.
în întrecerea feminină, naţionala României, fosta vice-campioană europeană la ediţia din 2016, va avea parte de asemenea de adversari de top din Europa: Rusia, vicecam-pioana mondială, şi Olanda, medaliată cu argint la Europenele din 2017. Bazându-se pe o formulă inedită, cu Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Stoenescu şi Gabriela Irimia, primele două fiind prezente şi în echipa tricoloră care a urcat pe podiumul european în 2016, echipa feminină de 3×3 a României va evolua în prima fază de la Constanţa în cadrul Grupei B, alături de Rusia (30.06.2018, ora 18:00), Belgia (30.06.2018, ora 21:20) şi Austria (30.06.2018, ora 19:30). Dacă la masculin vor obţine calificarea la FIBA 3×3 Europe Cup 2018 patru echipe naţionale, în întrecerea feminină de la Constanţa, FIBA a anunţat că vor obţine calificarea la turneul final doar trei echipe. Iar în cazul în care România se clasează pe unul dintre primele trei locuri, atunci automat ocupanta locului patru va accede de asemenea la FIBA 3×3 Europe Cup de la Bucureşti.
Pe de altă parte, organizatorii de la Constanţa anunţă că fanii prezenţi la competiţie vor avea parte de multe surprize, dar şi de un regal de slam-dunk, francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint în concursul special de la FIBA 3×3 World Cup din Filipine, şi americanul Jonathan Clark, urmând să facă spectacol în două sesiuni, atât sâmbătă, cât şi duminică.
Constanţa a devenit în ultimii ani o gazdă tradiţională pentru turneele de baschet 3×3, disciplina sportivă care începând de anul trecut a fost prezentă la Jocurilor Olimpice, urmând ca la ediţia de la Tokyo, din 2020, să fie parte integrantă din programul olimpic. Astfel, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Baschet şi cu sprijinul autorităţilor locale, au fost organizate în ultimii ani mai multe competiţii FIBA Endorsed, parte din circuitul naţional Sport Arena Streetball, la care au participat mii de sportivi. FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier – Constanţa 2018 este o competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet şi promotorul Sport Arena Streetball, turneul continental de calificare fiind susţinut de Primăria Municipiului Constanţa, Sport Loft, Zizin, Regina Maria, Kiss FM, City Park Mall şi Radio Constanţa. Partenerii globali ai evenimentului sunt: Peak, Wilson şi Tissot.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Decizii ale Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, convocată pentru data de 25.06.2018, s-a desfăşurat în Bucureşti, cu prezenţa a 11 membrii ai Consiliului Director iar reprezentantul MTS, Cristian Sandu, şi juristul FRB, Doru Toma, au participat în calitate de invitaţi. în cadrul şedinţei Consiliului Director din data de 25.06.2018 […]