Forumul agricultorilor -bilanţ şi perspective

A avut loc „Forumul agricultorilor -bilanţ şi perspective”, eveniment desfăşurat la Romexpo, în contextul Zilei Naţionale a Produsului Agroalimentar Românesc. Dezbaterea a constituit un prilej de a aduna la masa discuţiilor fermieri din întrega ţară, ce activează cu succes în domeniul agricol, pentru a analiza şi interacţiona pe teme de interes reci-proc.În discursul său, ministrul Daea a salutat fermierii prezenţi la acest forum şi pe cei din întrega ţară, manifestându-şi aprecierea pentru munca şi efortul permanent al acestora de a asigura hrana ţării. Ministrul a elogiat munca agricultorilor care reuşesc să învingă provocările climatice şi să păstreze valorile şi identitatea naţională, prin roadele activităţii lor.
Petre Daea a mulţumit premierului Dăncilă pentru onoarea de a participa la acest eveniment, precum şi pentru înţelegerea şi sprijinul acordat fermierilor români, prin alocarea unui buget consistent pentru agricultura ţării. Ministrul a făcut un scurt bilanţ al ultimilor trei ani, apreciind că în această perioadă ţara noastră a dobândit un statut al performanţei, prin rezultatele deosebite ale producţiilor agricole, reabilitarea sistemului de irigaţii, tehnologizarea fermelor şi al recunoaşterii, prin aplicarea corectă a normelor şi reglementărilor Politicii Agricole Comune. Ministrul Petre Daea a făcut referire la efortul şi responsabilitatea cu care trebuie tratată elaborarea Planului Naţional Strategic, pentru implementarea noii Politici Agricole Comune 2021-2027.
Lucrările Forumului Agricultorilor s-au defăşurat în cadrul a trei paneluri de discuţii, structurate pe cele mai importante ramuri ale agriculturii, mai exact – I. -Producţie Vegetală, Pomicultură şi Viticultură, II. – Zootehnie şi Industrie Alimentară şi III. – Produse tradiţionale, Programe Speciale. Pe parcursul sesiunilor de discuţii, fermierii au avut ocazia de a dezbate şi a de a interacţiona pe teme de actualitate din agricultură, în prezenţa ministrului Petre Daea. Manifestarea a fost completată de o expoziţie de produse româneşti înregistrate pe sistemele de calitate europene (Magiun de Prune Topoloveni, Telemea de Ibăneşti, Novac afumat din Ţara Bârsei, Salam de Sibiu, Scrumbie de Dunăre afumată), băuturi spirtoase cu indicaţie geografică (Vinars Târnave, Vinars Vaslui, Vinars Murfatlar, Vinars Vrancea, Vinars Segarcea, Pălincă, Ţuică Zetea de Medieşu Aurit, Ţuică de Argeş şi Horincă de Cămârzana), produse aflate în curs de înregistrare la Comisia Europeană (Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemea de Sibiu, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, Salată cu icre de crap tradiţională, Plăcinta dobrogeană), alături de scheme de calitate naţionale – produs tradiţional, reţetă consacrată şi produs montan.Forumul Agricultorilor a fost organizat de MADR, în parteneriat cu Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea şi cu Confederaţia Sindicală Meridian şi a reunit aproximativ 11.000 fermieri din întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

Data de 10 octombrie marchează Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale. Această sărbătoare a fost stabilită în anul 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală. Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale doreşte să crească gradul de conştientizare, la nivel mondial, în privinţa sănătăţii mintale. În Articolul 1 din Declaraţia Universală a […]