Fonduri nerambursabile POR pentru înfiinţarea „Grădiniţei Bunicilor” în Târgovişte

0 0

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Grădiniţa Bunicilor”, care va fi implementat cu fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreare, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale”, Obiectivul specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: Persoane vârstnice. Asociaţia „Suflet pentru Oameni”, în calitate de beneficiar, a depus prin aplicaţia electronică MySMlS cererea de finanţare a cărei valoare totală este de 4.499.876,42 lei, din care 4.204.885,41 lei reprezintă valoarea nerambursabilă (fonduri FEDR şi din bugetul de stat).
Acest contract are ca obiectiv creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, prin înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, a unei unităţi de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, precum şi a unui centru de preparare şi distribuire a hranei pentru vârstnicii aflaţi în risc de sărăcie, în municipiul Târgovişte. Proiectul, ce propune înfiinţarea unei infrastructuri de servicii sociale fără cazare, are o durată de implementare de 45 de luni. Investiţia va fi realizată în municipiul Târgovişte, strada Boerescu Zaharia, nr. 4, pe un teren în suprafaţă de 778 mp, aflat în proprietatea Asociaţiei „Suflet pentru Oameni”. În prezent, aici sunt amplasate două clădiri, ce vor fi demolate parţial şi consolidate în vederea modernizării, extinderii, precum şi dotării lor corespunzătoare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor Centrului de zi pentru persoane vârstnice, Cantinei sociale şi Unităţii de îngrijire la domiciliu.
Asociaţia „Suflet pentru Oameni” activează ca furnizor de servicii medicale şi sociale la domiciliul beneficiarilor, în judeţul Dâmboviţa, încă din anul 2006. În luna iulie 2012, asociaţia a inaugurat în satul Racoviţa, comuna Bucşani, primul centru rezidenţial de asistenţă medico-socială pentru persoane vârstnice, care sunt dependente, cu afecţiuni cronice, cu probleme de sănătate mintală sau cu afecţiuni somatice cronice, aflate în faze evolutive avansate care necesită supraveghere permanentă şi îngrijiri paleative. Acest centru a fost construit tot cu ajutorul fondurilor europene, pe care Asociaţia „Suflet pentru Oameni” le-a accesat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.
Până în prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia s-au depus în total 871 de aplicaţii în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, prin care potenţialii beneficiari au solicitat fonduri nerambursabile europene în valoare totală de peste 4,7 miliarde de lei. Dintre toate cererile depuse prin sistemul electronic MySMIS, până la această dată s-au semnat contractele de finanţare pentru 254 de proiecte, ce au o valoare totală de aproximativ 1,1 miliarde de lei, din care peste 993 de milioane de lei reprezintă totalul fondurilor nerambursabile solicitate de la Uniunea Europeană şi din bugetul de stat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PELERINAJ AL UNOR ELEVI, DIN CADRUL PROIECTULUI CATEHETIC NAŢIONAL "HRISTOS ÎMPĂRTĂŞIT COPIILOR", DE LA PAROHII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreas-finţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, sâmbătă, 5 mai 2018, a avut loc un pelerinaj al elevilor implicaţi în grupurile de cateheză din cadrul Proiectului Catehetic Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, de la parohiile Căprioru, Gheboieni, Ocniţa şi Gura Ocniţei, însoţiţi de preoţi şi de alţi credincioşi. Au fost […]