Fonduri europene şi pentru Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”

0 0

Potrivit primarului Cristian Stan, ADR Sud-Muntenia a aprobat finanţarea unor proiecte aflate iniţial pe lista de rezervă în cadrul Programului Operaţional Regional (POR 20142020) – investiţii în infrastructura educaţională. Printre acestea se numără şi proiectul de reabilitare şi extindere a Şcolii Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”. Cristian Stan a precizat că se urgentează obţinerea avizelor necesare, iar în circa 30 de zile va fi lansată în sistemul public de achiziţii licitaţia pentru execuţia lucrărilor.
„Este vorba de supracontractarea pe ceea ce înseamnă axa de finanţare, AXA 10, pe infrastructura educaţională. Este o veste foarte bună pentru târgovişteni în sensul că următoarea unitate de învăţământ care urmează să primească finanţare este Şcoala „Tudor Vladimirescu”, o şcoală mare, cu probleme deosebite, care iată că după investiţiile care sunt deja demarate la Şcoala „Mihai Viteazul” (Şcoala Nr. 8) şi la Şcoala „Matei Basarab” (Şcoala Nr. 13), pentru a discuta numai de ceea ce înseamnă finanţarea pe fonduri europene, o nouă unitate de învăţământ primeşte finanţare… Cu această unitate de învăţământ, municipiul Târgovişte urmează să acceseze numai pe AXA 10 peste 75 de milioane de lei pentru trei unităţi de învăţământ, pentru că şi proiectul de reabilitate, modernizare şi extindere a Şcolii „Tudor Vladimirescu” are o valoare de peste 20 de milioane de lei. (.) Avem proiectarea aproape gata, o pregătisem, căutam o sursă de finanţare bugetară, dar iată că în acest context, cu finanţarea europeană, reuşim să disponibilizăm sume de bani care vor fi direcţionate către alte două proiecte importante, este vorba de reabilitare Şcoala „Radu cel Mare” (Şcoala Nr. 10) şi Şcoala „Vasile Cârlova” (Şcoala Nr. 1) pentru care cred că vom găsi resurse de finanţare foarte repede.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Valentin Calcan, preşedinte CCIA Dâmboviţa: "Obiectivul meu este acela de a transforma Camera de Comerţ într-un club de afaceri"

Cum era firesc, în prima conferinţă de presă susţinută în calitate de preşedinte ales al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa, Valentin Calcan a pezentat oficial noua echipă votată de Adunarea Generală pe 20 ianuarie. Este vorba de vicepreşedintele Cristi Puşcaru şi colectivul de conducere din care fac parte […]