Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de educaţie din Moreni

Pe lângă reabilitarea şi extinderea Grădiniţei nr. 4 cu program prelungit, administraţia publică morenară – primar Constantin Dinu, a ajuns în etapa de pre-contractare pentru un alt doilea proiect cu finanţare europeană, pe axa de dezvoltare a infrastructurii de educaţie. Este vorba despre modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale nr. 4, care va presupune inclusiv construirea unei săli de sport, amenajarea unui teren cu gazon sintetic, sistem de încălzire centralizat şi multe alte dotări de ultimă generaţie.
Pentru că tot am amintit de preocuparea pentru atragerea de fonduri nerambursabile, în scurt timp va fi contractat unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din istoria recentă a municipiului de pe Cricov, finanţat prin Axa III a Programului Operaţional Regional. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro şi include, între altele, modernizarea străzilor Eminescu, Ana Ipătescu, Culturii, intrarea în piaţa centrală, amenajarea unei punţi peste râul Cricov şi reabilitarea şi utilarea Clubului Flacăra.
Revenind la proiectul de modernizare a Grădiniţei nr. 4, primarul Constantin Dinu a promis că va face toate demersurile, pentru asigurarea celor mai bune condiţii pentru copii şi personalul didactic şi nedidactic, pe perioada relocării activităţii. A exprimat speranţa că va găsi înţelegere din partea părinţilor, cu atât mai mult cu cât este o investiţie în beneficiul copiilor care reprezintă în fapt viitorul oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează campania "Meseria face diferenţa!"

Această campanie are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenţii de clasa a VlII-a, dar şi avantajele pe care le oferă învăţământul profesional şi profesional dual. Campania „Meseria face diferenţa!” se va încheia pe data de 11 martie, de Ziua Naţională a Meseriilor. Săptămânal, […]