”Focus on the road”, este în desfășurare în Dâmbovița

Date:

În perioada 9-15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița se vor alătura acestei operațiuni înscrisă în Programul Operaţiunilor Europene al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Se va acționa, 24 de ore din 24 de ore pana pe data de 15 octombrie, inclusiv.

Obiectiv principal al acțiunii vizează depistarea și sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la conducere, pentru prevenirea accidentelor de circulație, ținând cont de pericolul și consecințele circumscrise unor astfel de evenimente.

Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente rutiere nedorite, polițiștii recomandă șoferilor să poarte centura de siguranță permanent, să nu se lase distrași de telefonul mobil la volan și să păstreze în mers o distanţă suficient de mare față de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în caz de nevoie.

Precizăm că atunci când încheiaţi o coloană de autovehicule, iar aceasta încetineşte sau opreşte brusc, puneţi în funcţiune luminile de avarie

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie și folosiţi luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei.

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanțe cu efect psihoactiv!

Asigurați-vă temeinic înainte de a schimba direcția de mers și manifestați atenție sporită la pietoni, bicicliști, căruțași ori motocicliști.

În plus, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi, iar la primele semne, respectiv stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii, întreruwpeţi călătoria şi parcaţi autovehiculul într-un loc sigur pentru a vă odihni.

Nu uitați, înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură ale acestora şi ale racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Poliţia rutieră vă doreşte drum bun şi fără evenimente negative!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...