Foarte mulţi copii infectaţi cu COVID-19, ajung la spital

Tot mai mulţi copii infectaţi cu COVID-19, ajung la spital, medicii avertizează că valul al treilea al pandemiei de coronavirus îi face vulnerabili pe copii. Şi mai grav este însă faptul că, printre aceştia, există şi copii intubaţi. Medicii atrag atenţia că micuţii pot avea parte de o afectare pulmonară moderată, care poate avea însă efecte pe termen lung. Situaţia se poate schimba în orice moment, şi asta deoarece sunt mulţi copii care au nevoie de internare. Din această cauză, cadrele medicale au decis extinderea secţiilor de COVID pentru copii.
Această situaţie îi îngrijorează pe medici. Spun că deşi copiii fac forme uşoare ale bolii, ei trebuie supravegheaţi de părinţi, pentru că o parte dintre ei dezvoltă, la câteva luni după boală, un sindrom rar. Organele lor se inflamează şi ajung în stare gravă la spital.
Medicii spun că putem evita infectarea copiilor, în special a celor mici, care sunt mai vulenerabili, dacă respectăm câteva reguli simple.
Părinţii să păstreze distanţarea socială faţă de persoanele care nu locuiesc în aceiaşi locuinţă, să evite deplasările dacă nu este o urgenţă, spălat frecvent; să nu pupe copiii pe mâini, pe faţă – întâlnim foarte des dorinţa de a-i pupa şi noi avem virusul şi bacterii în cavitatea bucală şi transmitem mai departe; să purtăm masca când ieşim la o scurtă plimbare în afara locuinţei.
În România, peste 40.000 de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă de 30 de zile, măsura intră în vigoare din 13 aprilie. Guvernul a stabilit că circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi permisă în perioada 1 mai – 2 mai 2021, de Paşte, în intervalul orar 20.00 -5.00, pentru ca enoriaşii să […]