Fiți precauţi și nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate

0 0

În aceste zile, în zona super-market-urilor, centrelor comerciale sau a piețelor, se înregistrează un aflux important de persoane grăbite și preocupate de efectuarea cumpărăturilor de Crăciun. Fiți precauţi și nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate!
Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate în perioada premergătoare Crăciunului, poliţiștii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în locurile aglomerate, să vă supravegheaţi geanta și nu o plasați în coșul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu ușurință.
Nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoșe. Păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți!
Atunci când efectuați plata cu cardul, tastați codul PIN cu discreție, pentru a nu fi observat de cei din jur!
Verificați lista tranzacțiilor efectuate cu cardul, pentru a evita încasările duble.
Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de „chilipiruri” (produsele pot fi contrafăcute).
Totodată, în situația în care optați pentru efectuarea cumpărăturilor online, vă recomandăm să verificați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. În situația în care acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el.
Vă recomandăm să nu oferiți niciodată informațiile de pe card, dacă site-ul nu foloșeste o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică.
De asemenea, este important să verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați site-ul original direct și nu prin link-uri primite prin email.
În situația în care sunteți victima unei infracțiuni, sesizați în cel mai scurt timp polițiștii!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conducătorii auto au fost întâmpinați de către polițiști cu ceai, cafea și recomandări preventive

În dimineața zilei de 23 decembrie, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au mobilizat și i-au întâmpinat pe conducătorii auto opriți în trafic cu ceai, cafea și recomandări preventive pentru reducerea victimizării prin implicarea în evenimente rutiere.Acțiunea organizată de polițiști a avut un caracter preventiv, […]