Fiţi precauţi! Nu deveniţi victime ale înşelăciunilor prin metoda „accidentul”!

0 0

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târ-govişte au fost sesizaţi de o femeie de 88 de ani, din Aninoasa, cu privire la faptul că ar fi fost înşelată prin metoda „Accidentul”. Din cercetări a reieşit că, la data de 20 martie a.c., persoana vătămată ar fi fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat a fi procuror şi, sub pretextul că fiul său ar fi fost implicat într-un accident de circulaţie, i-ar fi solicitat 8.000 de lei.
Partea vătămată a dat curs solicitării, iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelată.
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării principalilor bănuiţi şi recuperării prejudiciului.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.
Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI?
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat doar de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.
Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Eugen Teodorovici, Rovana Plumb şi Lucian Şova au făcut vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Noul premier Viorica Dăncilă şi-a început astăzi, 22 martie 2018, vizitele în judeţele României. Primul judeţ este Dâmboviţa. Premierul Viorica Dăncilă nu a venit sigură, ci însoţită de trei miniştrii: ministrul Finanţelor – Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene -Rovana Plumb şi nu în ultimul rând ministrul Transporturilor -Lucian Şova. Prima […]