Firmele de plasare de forţă de muncă, luate în colimator

După vizita ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru şi a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii, Mihai Nicolae Ucă, în Germania a fost decisă continuarea campaniilor de conştientizare şi control, menite să îi informeze şi să îi sprijine pe lucrătorii români, înainte de plecarea acestora din ţară, cu privire la contractele de muncă pe care urmează să le semneze, în special în ceea ce priveşte prevederile obligatorii ale unui contract de muncă în străinătate.
Inspecţia Muncii a înfiinţat o linie telefonică Tel Verde: 021.371.88.33, Suport pentru cetăţenii care vor să muncească în străinătate, şi a alocat alte două linii telefonice directe (021.302.70.52/ 021.302.70.53). Se recomandă tuturor cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate să apeleze aceste numere de telefon pentru a fi îndrumaţi de inspectori de muncă de specialitate.
De asemenea, Inspecţia Muncii din România, împreună cu instituţiile germane omoloage vor continua să facă verificări în teren, atât în România, la firmele de plasare de forţă de muncă, cât şi în Germania, cu scopul de a preveni situaţii precum cea semnalată de lucrătorii sezonieri din ferma din Bornheim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

15 iunie - data limită pentru solicitarea sprijinului pentru împăduriri şi servicii de silvomediu

In vederea clarificării aspectelor privind stabilirea termenelor de depunere a cererilor de sprijin pentru schemele de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” (submăsura 8.1) şi „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” (submăsura 15.1), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură- Centrul Judeţean […]