Finanțare de 200 de milioane de lei pentru Programul „Femeia antreprenor” 2024

Date:

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pregătește o nouă ediție a Programului „Femeia Antreprenor”,  care încurajează doamnele să dezvolte sau să își creeze propriile  afaceri. Programul constă în  acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul de stat iar  procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis a fost lansată luna trecută în consultare publică.

La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM, sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Finanțarea se referă la achiziționarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele, precum și echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile. Pot fi realizate investiții și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și promovare, inclusiv investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Ca noutate, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare.   Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură.

Pentru anul 2024 se estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...