Finala Cupei României – faza judeţeană Voinţa Pietroşiţa – Flacăra Moreni 2-1 (1-0) Etalând severitate, realism şi tupeu, Pietroşiţa a câştigat trofeul

A.l.
0 0

sportStadionul Aninoasa, teren bun, timp variabil, spectatori 1.000.
Au marcat: Posta (min. 11), Caibăr (90+2), respectiv Grozea (48).
Şuturi spre poartă 7-7, pe spaţiul porţii 4-3, în bară 0-1, cornere 4-4.
Au arbitrat: Cristi Grigoraşcu 7 – Iulian Preda 7, Aron Pitiş 7.
Observatori A.J.F.: Emil Tudor şi Ion Coman.
Cartonaşe galbene: Cucoş (min. 18), Stăncescu (28), Cucuteanu (37 şi 38), Oprescu (45) – Vlădescu (15 şi 72), Iliescu (18), V. Negrea (37), Preda (87).
Cartonaşe roşii: Cucuteanu (min. 38) -Vlădescu (72).
Pietroşiţa: Cucoş 7 -Cucuteanu 3, Posta 7, Caibăr 7 (cpt.), Andrei 6,5 – I. Gheorghe 6 (93 – Georgescu), Oprescu 6,5, Stăncescu 6,5, Dumitraşcu 6,5, Grecu 6 (46 – C. Radu 7) -Sorescu 5 (63 – Dragomir 6,5). Rezerve neutilizate: Sfârlează -Budoiu, Mihăilescu, Petrescu. Antrenori: Daniel Caibăr şi Ciprian Stăncescu.
Moreni: Păsărică 4 -Banu 5 (58 – A. Negrea 6), Ciornovschi 5,5. Pârvu 6, Tronaru 6,5 – V. Negrea 5,5, V. Petre 7 (cpt.), Preda 6,5, Iliescu 6,5 – Grozea 6 (77 -Constantinescu 5,5), Vlădescu 3. Rezerve neutilizate: Stoica -Grădinaru, Bălan, S. Pârvu, Acasandrei. Antrenori: Marian Vasilache şi Mircea Petrescu.
Flacăra pornea favorită, dar „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”. A întâlnit o echipă ambiţioasă, care s-a dăruit şi a muncit mult pentru a câştiga trofeul pus în joc. Pe lângă valoare şi unitate, Voinţa Pietroşiţa a dovedit o insistenţă care avea să încânte. Echipa de sub poalele Leaotei a ştiut să exploateze defectele şi starea de spirit a adversarilor, admi-nistrându-le o înfrângere usturătoare.
Meciul n-a fost cine ştie ce, mai degrabă modest, confuz şi încâlcit, cu multe greşeli tehnice. Dar a plăcut celor peste o mie de spectatori pentru ardoarea cu care s-a jucat.
Flacăra a început jocul ceva mai ofensiv şi, în minutul 3, veteranul Vasile Petre (44 ani) a şutat, cu mult efect, din lovitură liberă, de la 22 m, şi balonul s-a dus la încheietura barelor.
Voinţa n-a stat la cutie. A atacat cu tupeu. în minutul 11, Stăncescu a şutat din lovitură liberă, portarul Păsărică a respins până la Posta, care, din foarfecă, a trimis balonul dincolo de linia porţii, cu toată opoziţia lui A. Pârvu, 1-0.
Morenarii urcă în atac, dar viteza de joc e scăzută. Vlădescu şi Grozea se mişcă greu şi puţin în faţă. Nu cer mingea în profunzime. Nu se descurcă în faţa lui Caibăr şi Posta. Astfel, jocul nu se verti-calizează.
Flacăra atacă, dar Voinţa nu-şi pierde luciditatea. Iliescu (23), din centrarea lui V. Petre, la a doua bară, reia balonul pe lângă poartă. Cucuteanu vede, într-un minut, două cartonaşe galbene şi este eliminat (38).
Niciuna dintre echipe nu găseşte drumul spre poarta adversă. Cucoş (44) este mai rapid ca Vlădescu. Tronaru (45+1) este în poziţie bună, dar nimeni nu vine la întâlnirea cu centrarea lui.
Imediat după pauză, echipa de pe malurile Cricovului Dulce egalează. Preda trimite un balon de angajare, deviază cu capul Iliescu, sprintează şi înscrie Grozea, 1-1.
Jocul se încinge, dar aproape că lipsesc fazele de poartă. Voinţa este mai dinamică şi incisivă. I. Gheorghe (53 – din greşeala lui Ciornovschi), Oprescu (55) şi Stăncescu (57) fac ceva panică la poarta lui Păsărică.
Strădaniile morenarilor de a ajunge la poarta lui Cucuş sunt firave. V. Negrea, I. Negrea, Iliescu şi Preda şi-au rătăcit, pe rând, busola paselor precise. Mai mult, Vlădescu (72) vede „roşu” şi părăseşte terenul de joc. Echilibrul numeric se restabileşte.
Ambele combatante alternează momentele bunicele de joc cu unele mai puţin inspirate.
Jocul combinativ al morenarilor se frânge în jumătatea Voinţei, fiind cel mai adesea suprimat de Oprescu, Posta şi Caibăr. Nivelul tehnic este în suferinţă. Niciuna dintre rivale nu îndrăzneşte în atac. Sunt zgârcite în spectacol. Se joacă orbeşte. Nimeni nu-şi asumă riscul şutului. Meciul este mediocru, rareori fiind atractiv. Când toată lumea se gândea la prelungiri, a căzut „bomba”. Dragomir este faultat la 27-28 m. Lovitura liberă este executată în forţă de Caibăr, mingea loveşte zidul şi îi trece lui Păsărică printre braţe şi picioare şi se prăvăleşte în poartă, 2-1. Un „tontogol” cum de puţine ori se poate vedea. Bucuria i-a cuprins pe jucătorii, oficialii şi suporterii din Pietroşiţa.
Voinţa a câştigat trofeul Cupa României – faza judeţeană. A fost înmânat de şeful A.J.F. Dâmboviţa, Emil Tudor, care a fost ajutat de arbitrul Costinel Neagu şi asistat de şeful arbitrilor, Ion Coman. A fost premiată şi finalista Flacăra Moreni.
Spectatorii morenari şi nu numai au rămas cu impresia că, în această finală, Flacăra a fost departe de pretenţii şi aşteptările lor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tradiţii şi obiceiuri în luna lui Cireşar

Luna iunie, numită şi Cireşar, este prima lună care anunţă sosirea verii, un anotimp al zilelor pline de soare, căldură, vacanţe la munte sau la mare. În luna iunie există şi câteva sărbători care au, la rândul lor, o serie de tradiţii şi superstiţii. Aceste superstiţii şi tradiţii au circulat […]