Fifi prudenţi in trafic!

0 0

accidentPe DN 1 A, în localitatea Crevedia, a avut loc un accident de circulaţie, în urma căruia o persoană a fost rănită. Din verificările efectuate a reieşit că un motociclist de 30 de ani, din Crevedia, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasarea şi a intrat într-un
gard.
Bărbatul a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Recomandări pentru motociclişti:
– Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
– Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
– Nu conduceţi autovehiculul dacă nu posedaţi permis de conducere corespunzător!
– Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria. – Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază greşit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie. – Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
– Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră. – Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.
– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti -numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii.
– Preferaţi echipamentul modular „în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni, la ceas aniversar

Ziua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa neamului românesc ca o pagină importantă de curaj şi sacrificiu. Acum 168 de ani, în bătălia din Dealu Spirii, bravii ostaşi pompieri din Bucureşti conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-au opus trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848 într-o […]