Festivalul Medieval Dracula

Ş.E.
0 0

festivalul draculaAflat la cea de-a treia ediţie, Festivalul Medieval Dracula a adunat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgovişte, mii de curioşi dornici să-l vadă pe Vlad Ţepeş, personaj interpretat de Bogdan Jianu, care a ieşit din Turnul Chindiei şi a dat startul manifestărilor.
Ateliere medievale, Garda Cetăţii, spectacolul „Dracula -Reîntoarcerea”, târg al meşterilor, expoziţii, spectacole pentru copii, concerte, toate au făcut parte din programul Festivalului Dracula, ce s-a desfăşurat la Curtea Domnească Târgovişte.
În fiecare seară a festivalului, Garda Cetăţii a patrulat în zona Curţii Domneşti.
„Din an în an festivalul este mai atractiv, cu siguranţă nici anul 2016 nu va face excepţie. Vor fi patru zile pline, patru zile de spectacol, de jocuri, de ateliere medievale, spectacole pentru copii şi multe alte activităţi. Vreau să vă urez distracţie plăcută”, a
spus, în deschiderea festivalului,
primarul Târgoviştei, Cristian
Stan.
În prima zi a festivalului s-a deschis şi Târgul Meşterilor Tradiţionali, unde au fost admirate exponate şi au avut loc demonstraţii de fierărie, sticlărie, ţesătorie, ceramică, pielărie.
În primele trei zile ale festivalului, la Curtea Domnească Târgovişte a avut loc spectacolul medieval „Dracula”, împărţit în trei secţiuni, iar duminică, trupa de cascadori „Lupii Albi” a prezentat spectacolul integral.
Vineri, a avut loc pe străzile municipiului Târgovişte, de la ora 20.30, o paradă medievală pe traseul Gara Târgovişte – Bulevardul Carol I -Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească -Curtea Domnească.
La festival au susţinut concerte Nightloosers, Truverii, dar şi Orchestra Simfonică Muntenia şi Ana Cebotari.
Organizatorii Festivalului Dracula au fost Primăria Târ-govişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar bugetul festivalului a însumat 190.000 de lei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii şi salvamontiştii dâmboviţeni, în sprijinul turiştilor aflaţi în dificultate

O tânără aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti. În urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiştii au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate. Tânăra în vârstă de 22 […]