Festivalul Medieval Dracula 2018, ediţia a V-a

Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgovişte alături de Teatrul Tony Bulandra şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Complexul Muzeal „Curtea Domnească” organizează în perioada 15 – 17 iunie 2018 Festivalul Medieval Dracula, un festival inedit, care atrage un mare număr de spectatori, târgovişteni, dar şi turişti veniţi din diferite colţuri ale ţării. Vechea cetate de scaun a Târgoviştei prinde viaţă, se întoarce în timp, iar aleile pavate cu piatră sunt din nou animate de cavaleri, domniţe şi meşteşugari.
Festivalul Medieval Dracula, ajuns la cea de-a Va ediţie, doreşte să fie o reiterare a unui trecut istoric valoros şi plasează evenimentele mult dincolo de caracterul comercial în încercarea de a crea comuniunea autentică a „breslelor” zilelor noastre. În aceste trei zile renaşte acel sentiment unic al apartenenţei la neamul românesc.
Din zori şi până în seară, mult după chindie, meşteşugarii ne aşteaptă la ateliere în care învăţăm să construim obiecte de artă medievale, iar cavalerii ne arată cum se lupta înainte haiduceşte, cu sabia sau arcul în mână. Vor fi prezentate: spectacole cu foc, recitaluri de muzică medievală, dansuri şi costume medievale, spectacole pentru copii, artişti pe picioroange, cascadori şi, nu în ultimul rând, spectacole istorice.
Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 15 iunie, de la ora 18:00, în prezenţa Primarului Municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan. Nu va lipsi încântătoarea paradă a personajelor de inspiraţie istorică, a cailor, a trubadurilor – în prima seară, ora 21:00, pe traseul: Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească -Curtea Domnească.
Festivalul Medieval este un eveniment al împreună-bucuriei la care, cu convingere, vă invităm să participaţi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

509 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.512 lei, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

In urma unei acţiuni desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni, au aplicat 509 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 40 de permise de conducere. Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în timpul deplasărilor pe […]