Festivalul Grădinile internaţionale ale Târgoviştei

Ca element de noutate, anul acesta Zilele Cetăţii au inclus prima ediţie a Festivalului Grădinile Internaţionale ale Târgoviştei, un proiect al administraţiei publice locale, complementar proiectelor europene de promovare a obiectivelor istorice, derulate în anii anteriori cu finanţare europeană. Au fost înscrise în concurs cinci echipe de horticultori, care au de amenajat o suprafaţă de 30 de metri pătraţi fiecare, în limita sumei de 1000 de euro. Trei dintre participanţi sunt din Dâmboviţa, o echipă este din Prahova şi una din municipiul Corbetta-Italia.
Festivalul a avut loc în parcul Chindia iar organizatorii au spus că s-au inspirat din istoricul primelor grădini domneşti înfiinţate aproximativ în aceeaşi locaţie, în timpul domniei lui Petru Cercel. Câştigătorii au fost desemnaţi desemnaţi prin votul vizitatorilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgul meşterilor populari a atras, zilnic, mii de vizitatori

Şi în acest an Târgul meşterilor populari, organizat cu prilejul zilelor oraşului, s-a bucurat de mult succes. Mii de vizitatori şi-au facut drum pe aleea principală din Parcul Mitropoliei, unde au avut posibilitatea să admire şi să cumpere obiecte cu totul deosebite. Au fost prezenţi meşteri iconari, ciolitori în lemn, […]