Festivalul Grădinile internaţionale ale Târgoviştei

0 0

Ca element de noutate, anul acesta Zilele Cetăţii au inclus prima ediţie a Festivalului Grădinile Internaţionale ale Târgoviştei, un proiect al administraţiei publice locale, complementar proiectelor europene de promovare a obiectivelor istorice, derulate în anii anteriori cu finanţare europeană. Au fost înscrise în concurs cinci echipe de horticultori, care au de amenajat o suprafaţă de 30 de metri pătraţi fiecare, în limita sumei de 1000 de euro. Trei dintre participanţi sunt din Dâmboviţa, o echipă este din Prahova şi una din municipiul Corbetta-Italia.
Festivalul a avut loc în parcul Chindia iar organizatorii au spus că s-au inspirat din istoricul primelor grădini domneşti înfiinţate aproximativ în aceeaşi locaţie, în timpul domniei lui Petru Cercel. Câştigătorii au fost desemnaţi desemnaţi prin votul vizitatorilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgul meşterilor populari a atras, zilnic, mii de vizitatori

Şi în acest an Târgul meşterilor populari, organizat cu prilejul zilelor oraşului, s-a bucurat de mult succes. Mii de vizitatori şi-au facut drum pe aleea principală din Parcul Mitropoliei, unde au avut posibilitatea să admire şi să cumpere obiecte cu totul deosebite. Au fost prezenţi meşteri iconari, ciolitori în lemn, […]