Festivalul de teatru pentru copii „Mimesis Fest” la Târgovişte

În perioada 22 – 28 iulie 2019, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa organizează cea de-a IV-a ediţie a festivalului de teatru pentru copii „Mimesis Fest”.
Festivalul are ca scop promovarea şi stimularea artei interpretative şi este totodată o alternativă de petrecere a vacanţei în aer liber.
În cadrul festivalului vor fi prezentate, în fiecare zi, spectacole de teatru susţinute de trupe formate din actori profesionişti, dar şi spectacole susţinute de copii şi tineri absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Aceştia vor pune în valoare, printr-o interpretare proprie, piese de teatru clasice, aducând la viaţă personaje îndrăgite din lumea poveştilor.
Prezentarea unor piese deosebite, printre care se vor regăsi şi frumoasele poveşti Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Hainele cele noi ale împăratului, Vrăjitorul din Oz, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Pinocchio şi Amintiri din copilărie, reprezintă o modalitate plăcută şi eficientă de a transmite copiilor noştri lecţii de viaţă.
Workshop-urile adresate tinerilor, grupate generic sub denumirea „Teatru social de improvizaţie”, vor fi susţinute de actori profesionişti.
De asemenea, vor avea loc ateliere de creaţie unde copiii vor putea să confecţioneze măşti şi figurine din baloane, precum şi ateliere de pictură pe faţă. Vor fi realizate şi panouri cu siluete ale unor personaje din poveşti, la care participanţii la festival vor avea ocazia să-şi facă fotografii, intrând în pielea personajelor.
Participanţii la festival vor avea parte şi de o experienţă deosebită, prezentarea unui spectacol de ventrilocie realizat de renumita artistă Crina Zvobodă. Aceasta este singurul artist ventriloc din România rescunocut la nivel mondial. Astfel, timp de 7 zile, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi să petreacă momente frumoase alături de actori şi personajele întruchipate de aceştia.
Locul de desfăşurare va fi platoul din faţa teatrului „Odiseu” din Târgovişte (zona Centrului Vechi), teatru partener al evenimentului. Accesul la festival este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modificări privind proba sportivă de admitere în instituţiile de învăţământ ale MAI

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră în Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook şi pe site-ul oficial a fost postat un clip video în care sunt prezentate modificările aduse traseului aplicativ care reprezintă proba sportivă la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ ale MAI […]