La nivelul întregii țări a fost demarată campania de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenței de gen, inclusiv în județul Dâmbovița.
Aproximativ 9.000 de apeluri care au raportat acte de violență domestică au fost înregistrate anul acesta la HELPLINE – 0800.500.333, linia telefonică non-stop gratuită gestionată de ANES
Pentru că violența de gen reprezintă, din păcate, un subiect mereu în actualitate, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați se preocupă pentru găsirea acelor soluții care să ducă la diminuarea acestui fenomen.
„Am avut prilejul să interacționez cu multe doamne din țară dar și din județul Iași, victime ale violenței domestice și am constatat cu bucurie, că au beneficiat de sprijin din partea profesioniștilor, primind servicii de calitate.
Îmi doresc însă extinderea serviciilor de consiliere pentru victime și trebuie să facem mai mult împreună pentru a ne situa pe locurile fruntașe în combaterea acestui fenomen. Implementarea Convenției de la Istanbul reprezintă o prioritate pentru noi și am convingerea că soluțiile care se vor contura la finalul zile, în cadrul acestei conferinței, vor putea fi transformate în proiecte utile.Femeile nu mai trebuie să tacă, ci să solicite ajutorul autorităților când trec prin situații dificile.”, a transmis ministrul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse Natalia Intotero