Femeile din comuna Răzvad, testate gratuit pentru cancer de col uterin

0 0

Primăria Răzvad a ȋncheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC), Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii De Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) pentru implementarea unui proiect ȋn cadrul căruia femeile pot beneficia de testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV.

Astfel, VINERI,11 martie 2022, începând cu ora 10:00, la Sala de sport din Răzvad  va fi prezentă Unitatea Mobila de Screening unde femeile între 24 şi 64 de ani din localitate, vor beneficia de screening gratuit (Test Babeș Papanicolau si HPV) cu scopul depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Persoanele interesate să se ȋnscrie ȋn program pentru testare gratuită pot contacta Primăria Răzvad, la numărul de telefon 0737025129.

Testarea  este gratuită și este parte a unui program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin. Acesta se desfăşoară ȋn cadrul proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament precoce (SCCUT), finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, ȋn care sunt vizate peste 170.001 de femei din cele 7 judeţe ale regiunii Sud-Muntenia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul "Noua casă" va avea garanții de 1,5 miliarde de lei în anul 2022

Executivul a adoptat, în ședința de Guvern , actul normativ elaborat de Ministerul Finanțelor prin care aduce modificări și completări Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă”. Ministerul Finanțelor a alocat un plafon de garanții de 1,5 miliarde lei pentru anul 2022, potrivit art.1 alin. […]