Published On: joi, dec. 20th, 2018

Federaţia Solidaritatea Sanitară ameninţă guvernul cu noi proteste

nichiduta.ro

Federaţia Solidaritatea Sanitară anunţă că va declanşa proteste de stradă dacă Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă prin care salariile să fie îngheţate la nivelul lunii decembrie. Ceea ce ar însemna că angajaţii nu vor mai beneficia de creşterea salarială promisă începând din luna ianuarie. „Sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creştere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal”, spun reprezentanţii federaţiei.
„Protestele vor viza un răspuns proporţional din partea salariaţilor: dacă se ajunge la situaţia promovării unui act normativ de îngheţare a salariilor în perioada sărbătorilor măsurile de protest pot fi declanşate în aceeaşi perioadă, amploarea protestelor şi formele de manifestare fiind corelate cu nivelul de afectare a intereselor angajaţilor.În situaţia în care creşterea salariilor începând de la 1 ianuarie nu va fi stabilită prin legea bugetului de stat, Solidaritatea Sanitară cere Guvernului adoptarea unui act normativ în regim de urgenţă care să asigure acordarea acestui drept salariaţilor.Reamintim că la ora actuală sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creştere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal. Această măsură a fost adoptată de Parlament prin legea 153/2017 la iniţiativa Guvernului, împotriva solicitărilor consecvente ale Federaţiei Solidaritatea Sanitară ca creşterile salariale să se aplice tuturor categoriilor de salariaţi simultan, ea afectând în mod negativ buna funcţionare a sistemului sanitar”.
Sindicaliştii mai susţin că, având în vedere că este perioada negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar şi multe dintre drepturile salariaţilor fac parte din solicitările pe care Federaţia Solidaritatea Sanitară le are în cadrul acestei negocieri, în cazul neonorării aşteptărilor fireşti ale salariaţilor, create de angajamentele Guvernului, protestele vor merge până la greva generală.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro