FEDERAŢIA DE BASCHET ÎNCHIDE PORŢILE COMPETIŢIILOR INTERNE

Mihai ROŞOIU

Federaţia Română de Baschet informează ca şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, împreună cu secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă mai multe măsuri care sunt luate începând de duminică şi până în data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita astfel răspândirea coronavirusului (COVID-19).
Pe această cale, FRB anunţă toate structurile sportive afiliate care au calitatea de organizator al unor meciuri de baschet, indiferent de categoria de vârstă, că trebuie să respecte şi să ducă la îndeplinire deciziile autorităţilor

referitoare la interzicerea activităţilor sportive în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni. În cazul activităţilor sportive cu un număr mai mic de participanţi, decizia aparţine autorităţilor locale, respectiv DSP (cu aviz obligatoriu).
Mai jos vă prezentăm mesajul publicat astăzi de Ministerul de Interne – Grupul de Comunicare Strategică cu referire la măsurile care vizează atât activităţile publice, cât şi activităţile private, pentru a preveni răspăndirea COVID-19:
„Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după

obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale.
Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate. Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul naţional al României şi există posibilitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia situaţiei. (…) Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE (0800 800 358).”
Totodată, conducerea executivă a FRB se va întruni la începutul săptămânii pentru a analiza măsuri suplimentare pentru Campionatele Naţionale de Baschet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subscrisa CHINDIA SPRL

Subscrisa CHINDIA SPRL, reprezentată de ec. VOICHIŢĂ DANIEL în calitate de asociat coordonator, lichidator judiciar în dosarul nr. 911/120/2012 privind pe debitoarea RIMAG EXIM SRL, cod de identificare fiscală 4452548 cu sediul social în Târgovişte, str. Găeşti, nr. 13 B, judeţul Dâmboviţa, număr de ordine în registrul comerţului J15/263/2005, VINDE […]