Federaţia de baschet avertizează: „O slabă pregătire la nivelul juniorilor”

Mihai ROŞOIU
0 0

baschet1În urma rezultatelor foarte slabe înregistrate la normele de control, Departamentul Tehnic FRB şi CCCLT sesizând în urma unei ample analize că rata promo-vabilităţii este de aproximativ 30% din numărul total de echipe înscrise la CN U16 şi CN U18, masculin şi feminin (n.n. – din 110 echipe participante, doar 35 de echipe au cel puţin 8 sportivi cu baremul realizat), ceea ce reflectă o slabă pregătire la nivelul juniorilor, cauzată şi de o nejustificată lipsă de interes din partea antrenorilor, conducerea FRB se vede nevoită să ia unele decizii de urgenţă.
Astfel, pentru a nu perturba faza semifinală a CN U16 şi CN U18, masculin şi feminin, şi pentru ca tinerii sportivi să aibă continuitate în actualul sezon, conducerea FRB, după consultarea tuturor membrilor Biroului Executiv, a decis: 1. Amânarea începerii fazei semifinale CN U16 şi CN U18, masculin şi feminin, cu o săptămână. 2. în GVA, faza semifinală, vor avea drept de joc toţi sportivii echipelor calificate, cu următoarele amendamente: a.) Echipele calificate în faza semifinală GVA care au între 0 şI 4 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectivă de vârstă vor fi penalizate cu 2 puncte în clasamentul fazelor semifinale (pornesc cu un handicap de 2 puncte) b.) Echipele calificate in faza semifinala GVA care au intre 5 si 7 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta vor fi penalizate cu 1 punct in clasamentul fazelor semifinale (pornesc cu un handicap de 1 punct)
c. ) Echipele calificate în faza semifinală GVA care au minim 8 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectivă de vârstă nu vor fi penalizate în clasamentul fazelor semifinale.
d. ) Echipele din faza semifinală GVB vor avea drept de joc fără penalizare, indiferent de numărul sportivilor cu baremul realizat la normele de control la categoria respectivă de vârstă.
3. La Turneul Final GVA din CN 16 şi CN U18, masculin şi feminin, vor putea participa NUMAI echipele cu minim 8 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectivă de vârstă (înainte de disputarea turneului final GVA va avea loc o nouă sesiune de norme de control pentru restanţieri). Echipele vor participa la Turneul Final NUMAI cu jucătorii care şi-au realizat baremul la normele de control la categoria respectivă de vârstă.
Pe această cale, Federaţia Română de Baschet reaminteşte tuturor echipelor interesate că prima sesiune de restanţe la normele de control va avea loc în 6 şi 7 ianuarie 2015.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Zile libere în 2015

În anul 2015, bugetarii vor avea parte de 13 zile declarate libere prin Codul Muncii, o parte dintre ele ca sărbători legale, însă doar 8 zile sunt în timpul săptămânii, celelalte 5 fiind zile de weekend. Cele 13 zile libere sunt următoarele: – 1 ianuarie, 2 ianuarie (Anul Nou) – […]