FĂRĂ ALCOOL Şl DROGURI LA VOLAN

Poliţiştii au desfăşurat, timp de o săptămână, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive, fiind testaţi peste 35.000 de conducători de autovehicule.
În ţara noastră, este interzisă conducerea sub influenţa alcoolului. În primele 11 luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule aflaţi sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%.
În perioada 7 – 13 decembrie 2020, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive.
În cadrul acţiunilor, 35.289 de conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. Astfel, 688 au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 19 sub influenţa substanţelor psi-hoactive.
La data de 11 decembrie 2020, o persoană a fost depistată conducând autoturismul, în judeţul Dâmboviţa, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma controlului efectuat asupra unui pasager, poliţiştii au descoperit diferite cantităţi de substanţe psihoac-tive. În cauză, a fost întocmit dosar penal.
În primele 11 luni ale anului 2020, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule aflaţi sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%, comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2019, numărul persoanelor decedate în astfel de accidente a scăzut cu 21,8%, iar numărul persoanelor rănite grav cu 27,4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Plafonarea punctului de amendă nu a fost încă prelungită

Amenzile rutiere ar putea creşte cu 50% de la 1 ianuarie 2021, întrucât în ultima zi a acestui an expiră plafonarea punctului de amendă la 145 de lei. De anul viitor, un punct de amendă va fi 223 de lei, dacă viitorul Guvern nu prelungeşte plafonarea. Valoarea amenzilor rutiere este […]