Enumerăm câteva dintre aceste efecte: victimele violenței pot suferi traume fizice și/sau traume emoționale; pe termen lung, violența poate afecta sănătatea mintală a victimelor, acestea pot dezvolta anxietate, depresie, tulburări de alimentație; victimele violenței pot avea dificultăți în a-și recâștiga încrederea în sine și în ceilalți. Acest lucru poate afecta relațiile personale, inclusiv cele cu membrii familiei, prietenii sau colegii de școală.
Efecte asupra martorilor: martorii violenței pot experimenta traume emoționale similare cu cele ale victimelor (anxietatea, depresia); martorii pot resimți sentimente de vinovăție pentru că nu au intervenit sau nu au putut preveni actele de violență. De asemenea, pot simți că nu au control asupra situației și că sunt neputincioși în fața agresorului, dar pot conștientiza și faptul că în orice moment rolurile se pot schimba și pot deveni, la rândul lor, victime; martorii pot avea dificultăți în a-și recâștiga încrederea în ceilalți și pot evita situațiile care le amintesc de actele de violență la care au asistat. Acest lucru poate afecta relațiile personale și sociale.
Efecte asupra autorilor: autorii violenței se pot confrunta cu consecințe legale. Totodată, ei pot suferi consecințe de ordin social, cum ar fi excluderea din comunitate sau pierderea relațiilor personale; la un moment dat, autorii pot manifesta sentimente de vinovăție și remușcare pentru actele de violență pe care le-au săvârșit; autorii actelor de violență pot fi predispuși la recidivă, adică repetarea actelor de violență dacă nu primesc sprijin adecvat pentru a-și schimba comportamentul.