Faptele de violență pot avea un impact negativ mare atât pentru victime și martorii implicați

Date:

Enumerăm câteva dintre aceste efecte: victimele violenței pot suferi traume fizice și/sau traume emoționale; pe termen lung, violența poate afecta sănătatea mintală a victimelor, acestea pot dezvolta anxietate, depresie, tulburări de alimentație; victimele violenței pot avea dificultăți în a-și recâștiga încrederea în sine și în ceilalți. Acest lucru poate afecta relațiile personale, inclusiv cele cu membrii familiei, prietenii sau colegii de școală.

Efecte asupra martorilor: martorii violenței pot experimenta traume emoționale similare cu cele ale victimelor (anxietatea, depresia); martorii pot resimți sentimente de vinovăție pentru că nu au intervenit sau nu au putut preveni actele de violență. De asemenea, pot simți că nu au control asupra situației și că sunt neputincioși în fața agresorului, dar pot conștientiza și faptul că în orice moment rolurile se pot schimba și pot deveni, la rândul lor, victime; martorii pot avea dificultăți în a-și recâștiga încrederea în ceilalți și pot evita situațiile care le amintesc de actele de violență la care au asistat. Acest lucru poate afecta relațiile personale și sociale.

Efecte asupra autorilor: autorii violenței se pot confrunta cu consecințe legale. Totodată, ei pot suferi consecințe de ordin social, cum ar fi excluderea din comunitate sau pierderea relațiilor personale; la un moment dat, autorii pot manifesta sentimente de vinovăție și remușcare pentru actele de violență pe care le-au săvârșit; autorii actelor de violență pot fi predispuși la recidivă, adică repetarea actelor de violență dacă nu primesc sprijin adecvat pentru a-și schimba comportamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...