FALŞII COLINDĂTORI

În această perioadă, premergătoare Ajunului Crăciunului, având în vedere obiceiul colindatului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrag atenţia cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru a combate furturile din locuinţe. Profitând de bunătatea noastră, falşii colindători pot lua cu ei ceva mai mult decât covrigi şi mere. Dacă totuşi doriţi să fiţi colindaţi, acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului.
Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda.
În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.
Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.
Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.
În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelaţi la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau prin colectarea frecventă a corespondenţei de către un vecin sau o persoană de încredere.
Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
Încuiaţi uşile chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute.
Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.
Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
Atenţie la postările pe reţelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitaţie pentru răufăcători.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Activităţi informativ-preventive, desfăşurate de poliţiştii din Dâmboviţa

Structura de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu efective de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi sprijinită de poliţiştii de la proximitate din Târgovişte şi Moreni, au organizat o serie de întâlniri cu elevii din Târgovişte şi Moreni. În cadrul sesiunilor de informare, poliţiştii au atras atenţia cu […]