Facilităţi pentru absolvenţii care se înregistrează în evidenţele AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informează absolvenţii promoţiei 2020 -2021 că, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţie în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.
Înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă, precum etapă prealabilă şi obligatorie pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj se va face în intervalul 5 iunie – 3 august 2021.
Termenul de 60 de zile începe pe 5 iunie, având în vedere Ordinul MEC nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020-2021 publicat în Monitorul Oficial.
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care se înregistrează în evidenţa AJOFM Dâmboviţa, pot beneficia de servicii gratuite:

 • informare şi consiliere profesională;
 • medierea muncii;
 • formare profesională;
 • consultanţă pentru deschiderea unei afaceri proprii;
 • prima de inserţie în valoare de 1500 lei conform legislaţiei în vigoare: absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu
  1500 lei.
  De asemenea în sprijinul ocupării unui loc de muncă, AJOFM Dâmboviţa acordă subvenţii în valoare de 2250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire.
  Actele necesare pentru înregistrare ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:
 • actul de identitate;
 • actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
 • declaraţie pe proprie răspundere că are / nu are restricţii medicale care să o împiedice să presteze o anumită muncă;
 • curriculum vitae;
  Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
  Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidenţaAJOFM Dâmboviţa în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data fiind înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, OBLIGATĂ SĂ PLATEASCĂ 100.000 DE EURO PENTRU A PUTEA FOLOSI 3 JUCĂTORI ÎN BARAJUL CU VIITORUL CONSTANŢA

Chindia a remizat în ultima etapă a play-out-ului pe terenul lui Dinamo, scor 0-0, iar târgoviştenii au încheiat pe prima poziţie şi vor evolua în barajul pentru Conference League.La primul baraj pentru Conference League se vor întâlni Chindia şi Viitorul, cu formaţia din Târgovişte gazdă. Duelul se va disputa într-o […]