F.R.F. CONTUREAZĂ NOUL SISTEM COMPETIŢIONAL 2014-2015

S.A.

burleanu si zoticCu câteva zile în urmă, pe SITE-ul F.R.F., a apărut ştirea că DIRECŢIA COMPETIŢII din cadrul F.R.F.
lansează ipoteza noului sistem competiţional 2014-2015, pentru campionatul naţional al celor trei ligi.
în Liga a 3-a se preconizează alcătuirea a 6 serii, cu 14 echipe fiecare, fără play-uri. Acum au fost la start 72 de echipe împărţite tot în 6 serii, cu câte 12 echipe şi, ca să facă numărul de meciuri impus de R.O.A.F., s-a organizat şi sistemul play-off şi play-out.
Deci, seriile au fost alcătuite din câte 12 echipe, iar acum au mai rămas în competiţie până la final doar 66 de echipe. Mă întreb de unde va lua F.R.F. atâtea echipe, să alcătuiască 6×14= 84 echipe, când nu ai putut găsi 72 stabile.
Conducerile cluburilor doresc să fie scurtate distanţele foarte lungi, peste 600 de km dus-întors, într-un timp scurt (aceeaşi zi).
Luăm exemplul seriei a 6-a. Din 12 s-au retras două (FĂGĂRAŞ şi C.S.M. CÂMPINA) deci de aici nu mai retrogradează niciuna. Dar, cu cine conpletezi cele 4 locuri, că din meciurile din baraj nu pot veni decât 2-3 echipe. Cine garantează că cele 21 de echipe câştigătoare a jocurilor de baraj vor merge mai departe, în Liga a 3-a. Istoria ne spune că cel puţin 6-7 cluburi câştigătoare vor spune că nu pot continua în Liga a 3-a din lipsa banilor.
Probabil că F.R.F. a luat în calcul şi alte variante pe care să le aplice pentru găsirea celor 84 de echipe competitive. Dacă rămâne 6×14, vor fi 26 de jocuri. R.O.A.F.-ul spune, ca o echipă să promoveze trebuie să joace minim 22 de meciuri într-un an competiţional. în ediţia trecută, UNIREA TĂRLUNGENI a promovat cu doar 19 partide oficiale disputate.
Jocurile de baraj pentru promovare se vor disputa ca şi până acum între două judeţe, urmând să promoveze 21 de echipe.
Există un articol în R.O.A.F., „LOCURI VACANTE”, prin care F.R.F. poate face „minuni”, alcătuind serii cu tot felul de echipe până completează numărul de 84, totul este să ai bani şi bază sportivă aptă pentru omologare pentru Liga a 3-a.
Nu este exclus ca cluburile care s-au retras şi vor să revină, vor fi primite aşa cum s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi.
Teoretic, ar trebui să rămână 63 de echipe din actualul campionat, la care se vor adăuga alte 21 de la baraj, alcătuind cele 84 de echipe care vor lua startul în noua ediţie 2014-2015. Mai trebuie să luăm în calcul şi situaţia unor cluburi care au încheiat campionatul, dar nu mai pot continua şi se retrag.
Indiferent ce alcătuire va avea seria din care va face parte F.C.M. TÂRGOVIŞTE, să nu ne mai deplasăm în judeţele COVASNA, BRAŞOV sau SIBIU.
O altă schimbare este şi mutarea jocurilor de vineri, sâmbăta la aceeaşi oră, după-amiază. Rămâne să vedem cum rămâne cu jucătorii sub 21 de ani sau juniori. F.R.F. organizează
ADUNAREA GENERALĂ
EXTRAORDINARĂ pe 28
iunie 2014, dată când sperăm să se stabilească concret noul sistem competiţional şi modul de disputare, componenţa loturilor (juniori sau nu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

România, fără dâmboviţeanul Bălaşa. Fiul lui Cristi Bălaşa nu va putea evolua pentru naţionala de U19 după ce echipa sa de club s-a calificat în fazele finale ale campionatului italian de juniori

Continuă problemele pentru antrenorul lotului naţional Under 19, Ştefan lovan. După ce i-a pierdut pe „stranierii” Romei şi pe Manea, care va fi disponibil de la al doilea joc după ce a fost convocat la prima reprezentativă, astăzi doi jucători importanţi au prezentat probleme medicale. Pe lângă faptul că Bălaşa […]