F.C. Municipal Târgovişte. UN VOLUM MARE DE MUNCA

A.l.

fcmF.C. Municipal Târgovişte e mereru în gardă, pregătită să lupte. în retur, Dragnea vrea să arate că arma golului nu s-a decalibrat, Enescu să-şi joace bine partiturta, Gâldău să fie mai energic, Grigore să deseneze trasee tactice. Se va miza pe siguranţa din apărare a lui Constantin, pe inspiraţia lui Popa, pe flerul lui Penescu, pe talentul lui Mândru, pe vigoarea lui Cernea.
Mai mult ca sigur, Municipal Târgovişte nu va fi lipsită de nerv şi stoarsă de forţe. Va dezvălui un repertoriu amplu. Concurenţa va fi feroce. Echipa de pe malul drept al Ialomiţei se va întări, în această iarnă, cu cel puţin 4-5 jucători.
în sezonul de primăvară, se vrea ca Municipal să arate ca o echipă de calibru. Asta însă denotă să se facă o pregătire bună în acestă iarnă. Să se lucreze la toţi factorii. Apoi, atacanţii să se scuture de renumele de ratangii, iar mijlocaşii să nu se mai blocheze la ultima pasă.
Antrenorul Gigi Manea va lucra mult la pregătirea fizică. Vor fi antrenamente istovitoare, în care jucătorii vor fi efectiv dărâmaţi de duritatea acestora. Aceste zile de chin se vor termina cu refacere, alimentaţie corespunzătoare, vitaminizare bună şi odihnă.
Pe lângă creşterea rezistenţei fizice, Gigi Manea îşi va învăţa elevii să distrugă axa apărării adverse cu pase perpendiculare pe atacant (sau atacanţi), care, după caz, să răspundă prin devieri ori preluare decisivă spre poartă. Apoi, „aripile” (extremele) vor fi deprinse să intre în combinaţii cu mijlocaşii şi să inunde careul advers cu centrări. Se crede că dacă se va pune mingea jos, acest lucru va încurca vizibil defensiva duşmanilor. Aceasta (apărarea) poate ceda, poate fi despicată, cu un-doi-uri rapide şi devieri ingenioase. Se va lucra mult la aceste execuţii. Fundaşii vor fi învăţaţi să apere „tranşeele” din faţa portarului Zegheru. Toate aceste „manevre” necesită un volum foarte mare de muncă. Pot fi exersate la meciurile amicale programate în acesată perioadă precompetiţională.
„Tunarii” lui Ghiorghi Zotic vor pregăti curajos terenul pentru abordarea returului de campionat, care este programat să înceapă pe 8 martie. în prima etapă din retur, F.C. Municipal Târgovişte va sta. Va debuta în stagiunea de primăvară pe 15 martie, la Câmpina, unde va da piept cu echipa locală Unirea (locul 3, cu 19 p şi +4 la „adevăr”). în acest meci, roş-albaştrii au o revanşă de luat după eşecul din toamna trecută, de la Şotânga, când au pierdut, cu 0-1, prin autogolul marcat în propria poartă de ionuţ Constantin. în acea confruntare, târgoviştenii parcă au fost certaţi cu pasele şi deposedările.
Stăteam de vorbă, zilele trecute, cu antrenorul Gigi Manea şi îmi spunea că „Municipal va riposta cu furie în retur”. Grigore va fi picătura de fantezie din angrenajul Municipalului, iar atacurile vor muşca din plin. Nou venitul Coman va da stabilitatea apărării, iar Mândru va avea execuţii de „fineţe”. Sunt cuvinte frumoase şi pot fi realizate doar printr-o muncă asiduă.
Pentru a avea rezultate îţi trebuie prospeţime, curaj, forţă, luciditate şi ceva noroc. Toate aceste atribute sunt date de tonusul fizic. Nu ai pregătire fizică, în meciuri pari că te-ai încălţat invers. (A.i.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prichindeii de la F.C. Municipal Târgovişte Vor să cucerească lumea cu mingea la picior

Grupa de copii născuţi în 2003-2004, de la F.C. Municipal Târgovişte, participă la competiţia amicală de fotbal de sală, Cupa Unirii, care are loc la Răzvad. Va disputa finala mică. Antrenorul Alexandru Filip are pe agenda de lucru organizarea, la Şotânga, pe stadionul Ghiorghi Zotic, a unui turneu datat cu […]