F.C. Municipal Târgovişte Trebuie plămâni şi ştiinţa jocului

A.l.
0 0

fcm TargovisteDupă un antrenament fizic desfăşurat luni, „tunarii” târgovişteni au trecut, zilele următoare, la antrenamentele cu mingea. Nu a fost neglijată nici latura tactică: sistem de joc, aşezare în teren, strategie.
S-a lucrat, de asemenea, la exersarea unor atacuri minuţios fabricate, la rigoarea marcajului, severitatea presingului, la fineţea ţesăturilor de pase.
Ca să încurci Fortuna Brazi trebuie ca mecanismul să funcţioneze şnur. Pentru asta îţi trebuie să ai plămâni şi ştiinţa jocului.
Atacul este
punctul forte
Fortuna are un atac cu Elek – vârf împins şi Buhuşi -ceva mai retras. Cei doi atacanţi îşi croiesc drum spre poarta adversă ca nişte tancuri. Sunt mai mereu sprijiniţi din centru de Minciună şi, de pe laterale, de V. Munteanu şi Năstase. Când aceştia participă la faza ofensivă, echipa adversă se sufocă. Fortuna are +24 la golaveraj (24-4). Cu o apărare compactă şi îngrijită, cu închizători care să acopere toate culoarele de pătrundere şi cu laterali care să stăpânească flancurile, acest asalt poate fi dejucat. Dar mai este nevoie şi de marcaje strânse, permanentă mişcare, presing constant.
Atacul Fortunei este redutabil atunci când apare în teren şi Antohi (după min. 60). Edi iordănescu sacrifică un fundaş (posibil Tegzeş) şi măreşte forţa ofensivei, trimiţându-l pe Antohi lângă Elek şi Buhuşi. în acel moment, Minciună şi Cioinac împing jocul în jumătatea adversă, Munteanu şi Năstase devin extreme şi motorul atacului rulează la maxim.
Atacantul Antohi a reuşit să marcheze în fiecare meci în care a fost utilizat, cu Unirea Câmpina şi Civitas Făgăraş.
Este vulnerabilă când
pierde mingea
Cuprinsă de bucuria ofensivă, Fortuna poate fi vulnerabilă dacă pierde balonul. Fundaşii centrali Marin şi Stoica pot fi depăşiţi prin combinaţii rapide şi soluţii simple, dar şi prin viteză. Marin, din cauza gabaritului, poate fi dobândit pe jos cu devieri şi un-doi-uri. Participă activ la fazele fixe, dar se regrupează greoi şi cu întârtziere pe poziţiile anterioare. Acestea rămân libere şi pot fi valorificate.
Fundaşul lateral dreapta, Cătălin Gheorghe, nu mai este la prima tinereţe, are 34 de ani şi, atunci când se duce în atac, „uită” se se reîntoarcă.
Un portar subţirel
între buturi se află Cosmin Ion, care este pus acolo mai mult că are vârsta sub 21 de ani. Nu este un portar care să dea siguranţă defensivei. Este talentat, chiar util, dar nu este omul care să facă diferenţa. în partida tur, de la Şotânga, cu F.C. Municipal, a greşit grav şi a fost obligat de Enescu (52) să se aplece ca să scoată balonul din plasă. Al doilea portar al Fortunei este tot sub 21 de ani şi se numeşte Tiuţ, venit în iarnă de la Unirea Alba lulia.
Suferă în lipsa unui servant de clasă
Exploatând slăbiciunile adversarului, dar şi etalând un joc energic şi legat, Municipal îi poate băga beţe-n roate Fortunei. Echipa prahoveană suferă în lipsa unui servant de clasă. Minciună nu mai are scânteia de altă dată, iar Cioinac stă prea retras, ocupându-se de distrugere. Nu prea are relaţii prieteneşti cu mingea.
„Lateralii” Munteanu şi Năstase au momente când stau prea lipiţi de tuşe şi dispar din joc cam cât ai bea o cafea.
Fundaşii de margine, C. Gheorghe şi Tegzeş, zburdă pe laturile terenului cât îi ţin puterile, dar de puţine ori finalizează o acţiune cu centrare şi şut la poartă.
De multe ori jucătorii care alcătuiesc cuplurile de pe benzile laterale, C. Gheorghe -Munteanu (pe dreapta), Tegzeş – Năstase (pe stânga), parcă sunt duşmani de moarte.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MAI E UN RAS în urma succesului de la Satu Mare, Municipal Târgovişte s-a apropiat la un singur punct de Arad

Municipal Târgovişte mai are nevoie de trei puncte din ultimele două meciuri ale sezonului regulat pentru a urca pe prima poziţie a clasamentului. În mod normal, fetele lui Florin Nini vor câştiga unul dintre jocurile cu Sepsi şi Alexandria, chiar dacă duelul cu trupa din Sfântu Gheorghe se va disputa […]