F.C. Municipal Târgovişte Lucrează la creşterea rezistenţei fizice

A.l.
0 0

fcmDe multe ori, în turul de campionat, F.C. Municipal a renunţat la pragmatism în favoarea spectacolului. Dar de multe ori, avalanşa ofensivă nu a avut finalitate. La mijlocul terenului au acţionat trei mingi-cari, Grigore, Enescu şi Negotei, şi un distrugător, Gâldău. Nu s-a folosit acel bombardament cu baloane lungi. S-a mers pe strategia paselor, a combinaţiilor, a fazelor de rafinament, cu un-doi-uri, devieri… Din păcate, lui Dragnea, Popa, Timofte, Negotei, Mândru, Enescu situaţia de „singur cu portarul” li s-a părut cea mai grea schemă din fotbal.
„Dărâmaţi” de duritatea antrenamentelor
Elevii lui Gigi Manea au
patru zile de când au reluat antrenamentele. Acestea au loc pe teren variabil, de obicei în pantă şi se bazează pe creşterea rezistenţei fizice. Se fac alergări de fond şi semifond pe distanţe scurte şi medii. Deja „tunarii” târgovişteni s-au obişnuit cu zecile de kilometri. Sunt efectiv dărâmaţi de duritatea acestora. Este un volum mare de efort, care este necesar. Se aleargă zilnic aproape 15 km.
în timpul campionatului, la meciuri, vor simţi „ajutorul” acestor antrenamente. Timp de minim zece zile, jucătorii Municipalului nu vor vedea mingea. După acest termen se vor întâlni cu „neascultătoarea”. La început vor încinge câte o „miuţă”, apoi vor intra la antrenamentele complexe, cu combinaţii, scheme tehnico-tactice, şuturi la poartă, centrări, faze fixe. Se va lucra pe cupluri, pe grupe, pe compartimente şi chiar individual, ca fizicul jucătorilor să răspundă la comenzi.
Codroiu poate înviora atacul
Ştiind că în tur s-a ratat mult (poate exagerat de mult), antrenorul Gigi Manea va lucra cu elevii săi la finalizare. Ca să nu mai fie anemie, acolo, în faţa porţii. Caută în continuare un vârf de atac puternic şi versat, care să învioreze o ofensivă care, în prima parte a campionatului, a fost fără nerv şi inspiraţie.
A fost adus, deocamdată, loan Codroiu (19 ani, 1,79 m, de la Atletic Fieni). Se speră, în cazul în care va fi legitimat, că va sclipi printre adversari. Va deşira apărările duşmanilor şi la va da goluri.
O altă variantă este Florin losif (25 ani, 1,89 m, de la Bradul Moroeni). Se studiază posibilitatea aducerii acestuia în tabăra roş-albastră. A venit la F.C.M. un atacant de 19 ani de la liderul din B2, Corona Braşov.
Pentru a elimina jocul confuz şi încâlcit
Jocul combinativ al Municipalului în multe situaţii s-a tăiat. N-a avut continuitate şi consistenţă. Atunci s-a jucat orbeşte, jucătorii bâjbâind în căutarea mingiei şi a porţii de parcă meciul ar fi avut loc pe întuneric. Echipa târgovişteană n-a avut un coordonator. Un om la mijlocul terenului care să ordoneze şi să coordoneze acţiunile. Au încercat să îndeplineacă acest rol Negotei sau Penescu, dar au făcut-o tardiv şi fără eficienţă.
Pentru a elimina jocul confuz şi încâlcit, Municipal l-a adus pe Laurenţiu Blas (19 ani, 1,82 m, de la PAS Pucioasa). Deocamdată, tânărul mijlocaş e în probe, urmând ca în zilele următoare să se definitiveze situaţia lui.
Au lăsat garda jos
Oamenii din anturajul echipei şi suporterii Municipalului au rămas cu impresia că echipa, în tur, a fost departe de pretenţii şi aşteptările lor. După unele nereuşite, mulţi jucători, Negotei, Popa, Trică, Timofte, Lungeanu, au lăsat garda jos şi nu s-au mai energizat rapid. Nerealizările din meciuri au lăsat urme în moralul lor. Le trebuia o reuşită de genul, o pasă de gol sau un gol. Dar n-au reuşit. Cu mai mult tupeu, răutate şi chiar noroc, jucătorii rămaşi la echipă pot fi pe cai mari.
S-au pus în slujba echipei
Fundaşul Gabriel „Mela” Coman (31 ani) şi portarul Adrian Tudose (18 ani) sunt cu acte în regulă la F.C. Municipal. Aceştia s-au pus în slujba echipei. Primul ca stâlp al apărării, cel de-al doilea, ca să-l suplinească pe portarul Alexandru Bărboiu (24 ani), plecat la Sepsi Sfântul Gheorghe (Liga a 4-a Covasna).
Acolo, în centrul apărării, pot evolua, alături de Coman, fundaşii: Anghel, Timofte, Daia, l. Constantin. Mai este în probe Dani Neagu (22 de ani, 1,77 m). Deja plecările lui George Marinescu (în timpul campionatului) şi Gheorghe Trică au fost uitate.
Făşie poate fi util
Dintre jucătorii veniţi în probe mi se pare interesant mijlocaşul Cătălin Făşie (25 ani, 1,77 m). Ultima oară a evoluat sub comanda lui Eugen Oană la A.S. Doiceşti. Este un jucător de travaliu, care ştie să deseneze trasee ofensive. în aşa fel, atacurile pot deveni mai lucide, mai aşezate şi mai eficiente. Poate călca apăsat în terenul adversarei (în special pe banda stângă), de unde să trimită baloane teleghidate, cu piciorul stâng, în faţa porţii adverse.
Poate fi o achiziţie reuşită pentru că e capabil să „are” terenul pe întreaga arie, pe care i-o încredinţează antrenorul Manea. Ştie să se bage în combinaţii cu coechipierii, să liniştească sau să iuţească, după caz, jocul.
A mai evoluat la CSO Plopeni şi PAS Pucioasa. Este originar chiar din Şotânga, la fel ca Zegheru, A. Tudose, M. Mădăran (revenit la F.C.M. după un sejur nereuşit la Utchim Găeşti) şi Gigi Manea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LA A.J.F. DÂMBOVIŢA S-A MĂRIT NUMĂRUL ECHIPELOR CARE SE ÎNSCRIU

Până la reluarea competiţiilor oficiale mai sunt câteva săptămâni. După cum ştiţi, startul competiţiilor va începe cu meciurile din CUPA ROMÂNIEI, programat pe 3 martie 2013. Pentru aceasta, echipele care sunt calificate în faza 16-zecimilor de finală, cele 17 cluburi din Liga a 4-a şi cele 15 din categoria ONOARE […]