F.C. Municipal Târgovişte CU TONUS FIZIC Şl PLINĂ DE CURAJ

A.l.
0 0

fcm targoviste.Confruntarea dintre Unirea Câmpina şi F.C.M. Târgovişte s-a terminat aşa cum a început, 0-0.
A fost o împăcare evidentă cu scorul alb. Ambele echipe, Unirea Câmpina şi F.C.M. Târgovişte, au avut perioade de dominare, cu ratări. Niciuna n-a reuşit să marcheze. Târgoviştenii au fost mai proaspeţi pe final de meci, când s-au apropiat periculos de poarta lui Anghelache. Trebuie spus că, în ciuda faptului că nu s-a marcat, au fost faze la porţile apărate de Anghelache (Unirea) şi Zegheru (F.C. Municipal). Dar jucătorii ambelor combatante s-au arătat prea risipitori cu ocaziile de gol. Meciul n-a fost spectaculos, ci mai degrabă unul presărat cu greşeli tehnice. Au fost multe perioade de joc haotic, lipsit de orizont, în care s-a făcut o demonstraţie de joc încălzit. Dar trebuie spus că F.C. Municipal a avut tonus fizic şi a fost plină de curaj. De la formaţia din Câmpina, Liuba, Dobrinoiu, Camara şi Băcioiu n-au avut la ei gloanţele pentru poarta lui Zegheru. în tabăra cealaltă, Banu, Coman şi Mândru au ratat ocazii monumentale de a bate plasa porţii lui Anghelache.
„Găselniţa lui Manea”
Elevii lui Gigi Manea s-au aglomerat în faţa propriului careu şi au exercitat presiune susţinută asupra purtătorului de balon. în acest fel au pus adversarii (Dumitru, Liuba şi Băcioiu) în criză de timp şi de spaţiu. „Găselniţa” lui Gigi Manea, de a-i pune în faţa fundaşilor centrali pe Gâldău şi Timofte, a dat roade. Aceştia au acoperit şi închis bine culoarele de pătrundere spre poarta lui Zegheru şi le-au lărgit pe ale coechipierilor (Popa, Grigore, Enescu).
Cei doi uriaşi (peste 1,90 m), Gâldău şi Timofte, au fost controlori de baloane şi veritabile „tampoane” în calea atacurilor adverse.
Pistoanele de pe benzile laterale
Văzând că n-au sorţi de izbândă pe centru, câmpinenii au mutat jocul pe benzile laterale, pe la Şaucă (pe dreapta) şi Dobrinoiu (pe stânga). Dar pe laturile terenului au dat de nişte jucători, Banu şi Cernea, care, deşi au mai greşit, au fost mereu în gardă, pregătiţi să lupte. Au fost ajutaţi în permanenţă de Popa şi Enescu, care au făcut un joc defensiv corespunzător. Au fost ca nişte pistoane (du-te-vino) pe laturile terenului.
Fără pase perpendiculare
în avanposturi, vârful de atac Dragnea a scos sufletul din masivii fundaşi centrali B. Şandru, Lungu şi apoi Neagu. Atacantul târgoviştean a primit, de multe ori, balonul când era cu spatele la poartă. N-a primit mingii în adâncime de la Grigore sau Timofte. Axa centrală (B. Şandru – Lungu) putea fi distrusă de pasa perpendiculară, Dragnea răspunzând, după caz, prin deviere ori preluare decisivă spre poartă.
Fiind destul de greoaie, defensiva Unirii putea fi despicată cu un-doi-uri şi devieri. Dacă se punea mingea jos, acest lucru îi aducea în dificultate pe fundaşii Unirii. Apărarea Unirii s-a clătinat de câteva ori, dar n-a picat niciodată. Două ocazii mari de gol
Pe final de meci, „tunarii” târgovişteni au simţit că se poate. Mai bine pregătiţi fizic, elevii lui Gigi Manea şi-au creat două ocazii mari de a deschide scorul. Au ratat Coman (88 – din centrarea lui Enescu) şi Mândru (95 – din degajarea lui Cernea). Aceştia puteau aduce bucurie în tabăra târgovişteană. N-a fost să fie! Trei goluri anulate
Cel mai mult a avut de lucru asistentul (linie 2), Lucian Ilieş (Braşov). Acesta a semnalizat două poziţii de ofsaid la golurile marcate de Camara (14 – centrare Şaucă) şi Coman (53 – centrare Grigore). Ambele goluri au fost anulate de centralul din Făgăraş, Marian Barbu. Dar părerea generală a fost că golul marcat de Coman a fost valabil. Camara a mai marcat o dată, în minutul 37, dar a faultat în atac şi Marian Barbu a anulat golul pe bună dreptate.
îngăduitori cu amfitrionii
Brigada, Marian Barbu – Gabriel Boncz (ambii din Făgăraş), Lucian Ilieş ( Braşov) a arbitrat bine în prima repriză, iar după pauză, în special „centralul”, a împins echipa gazdă de la spate. Barbu putea să-l elimine fără probleme pe Camara (92), care l-a lovit cu cotul în figură pe Banu. în a doua parte a jocului, centralul din Ţara Făgăraşului le-a făcut cadou câmpinenilor patru lovituri libere de la 25-35 m. Nu a luat nicio măsură cu antrenorii Unirii, Florin Stăncioiu (principal) şi Cosmin Plăvache (secund), care i-au aruncat la pauză (în drum spre vestiare) cuvinte grele, mai grele ca nişte palme peste faţă.
Şi-a revenit Timofte
în minutul 70, Timofte s-a accidentat destul de grav la cap, după un duel aerian cu Savu. A primit îngrijiri medicale pe marginea terenului şi în Salvare, timp de 10 minute. Apoi, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Câmpina şi apoi la cel din Ploieşti. A fost însoţit permanent de Marian Zgâmbău. Şi-a revenit şi a plecat spre casă, vineri seara, fiind adus de finanţatorul Ghiorghi Zotic.
Astăzi va participa la antrenamentul echipei, fiind complet refăcut. E bun de joc în confruntarea cu Fortuna Brazi.
Subţirică numeric
Oficialii de la Unirea Câmpina au trecut pe foaia de arbitraj doar 16 jucători (11 titulari şi cinci rezerve). A lipsit doar lonuţ Maria (suspendat).
Faţă de echipa din tur au plecat: Fataye, D. Şandru, Stoica, Neacşu. A părăsit gruparea din Câmpina şi managerul Marius Zencenco.
De destinele formaţiei câmpinene se ocupă Bogdan Mănescu.
Fortuna are meci greu
în runda următoare, F.C. Municipal Târgovişte va juca la Ploieşti, în nocturnă (ora 18:00), cu liderul din C6, Fortuna Brazi.
Echipa antrenată de Edi lordănescu va avea clipe grele pe stadionul Astra cu elevii lui Gigi Manea.
în tur, pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga a câştigat Municipal, cu 1-0. A marcat Enescu (min. 52). După meci a fost demis antrenorul Dan Dobai. A fost înlocuit cu Octavian Grigore, care a fost şi el schimbat în iarnă, cu Edi lordănescu.
După meciul de vineri, din etapa a 2-a a returului, din deplasare, cu Civitas Făgăraş (scor 1-3), „Norocoşii” au efectuat un antrenament uşor, urmat de refacere. Jucătorii care n-au evoluat au efectuat un antrenament normal.
Mai multe persoane din anturajul echipei Fortuna Brazi au fost prezente pe stadionul IRA din Câmpina pentru a-i studia pe fotbaliştii de la F.C. Municipal.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Social-democratele îşi aleg o nouă conducere

Maria Diculescu candidează pentru preşedinţia Organizaţiei de femei PSD Târgovişte, iar Gilia Claudia, pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene de femei PSD Dâmboviţa Alegerile interne în cadrul Organizaţieii PSD Dâmboviţa sunt în plină desfăşurare. Marţi, 19 martie, au loc alegeri la Organizaţia de Femei PSD Târgovişte. Doamnele social-democrate trebuie […]