F.C. Municipal Târgovişte Argumentele din iarbă ale atacanţilor, modeste

A.l.
0 0

FcmTargovisteDacă defensiva şi-a făcut cât de cât datoria (a primit doar nouă goluri), probleme în jocul Municipalului au apărut în linia mediană, dar mai ales în atac. Acolo, în avanposturi, argumentele din iarbă ale atacanţilor au fost modeste. Chiar dacă i-au pus pe jăratec pe fundaşii adverşi, niciunul dintre atacanţi n-a putut să înscrie măcar un gol.
Atacanţi, fără gol marcat
Atât Dragnea, cât şi Popa, dar şi Timofte, şi-au jucat primul rol de ratangii. Niciunul dintre aceştia n-a putut să rezolve un meci şi să aducă puncte în cont Municipalului. Au contabilizat ocazie după ocazie, ratate. Precipitarea din faţa porţii, dar mai ales imprecizia în şut au dus la irosirea multor oportunităţi de a înscrie. Au ratat fără jenă. S-au străduit să-i imite Mândru , Negotei , Enescu, făcându-i respectaţi pe portarii adverşi.
Au marcat cu Cisnădie, dar degeaba
Nu-i mai puţin adevărat că Municipal, cu Gigi Manea prima oară pe banca tehnică, a învins-o pe F.C. Cisnădie. Meciul s-a disputat pe stadionul Academiei din Şotânga, în etapa a 5-a. în acea partidă au marcat Dragnea (2) şi Popa, respectiv B. Panait (2), unul din 11 m. Echipa din judeţul Sibiu a mai disputat, în C6, o singură partidă, 1-3 cu Avântul Reghin (acasă) şi s-a retras din competiţie după etapa a 6-a. în acest fel, toate rezultatele echipei F.C. Cisnădie au fost anulate. Nici golurile marcate de Dragnea şi Popa nu s-au mai pus. Cum n-au marcat nici în alte partide, aceştia au rămas cu rubrica goluri înscrise albă, imaculată.
Atitudini războinice
Fundaşii laterali I. Constantin şi Banu (pe dreapta), Cernea (pe stânga) au încercat să energizeze echipa pe flancuri, prin şarjele lor, pe acele părţi ale terenului. N-au avut execuţii de fineţe, dar au avut atitudini războinice. La atacurile adversarilor au răspuns defensiv şi apoi ofensiv. N-au fost derutaţi sau scoşi din ritm. Au arătat că ştiu să se aşeze, să se apere (în special) şi să facă presing. Şi-au învins teama, şi-au controlat reacţiile. Ionuţ Constantin (din poziţie de fundaş central) şi-a marcat în propria poartă (apărată de Zegheru) un gol la şutul expediat de Maria, în partida cu Unirea Câmpina (scor 0-1). în rest, cei doi fundaşi de bandă, Constantin şi Cernea, au arătat curaj, inspiraţie şi tonus fizic.
S-a pus în slujba echipei
Antrenorul Gigi Manea i-a întins lui Grigore o mână atunci când se clătina. Pur şi simplu l-a ţinut de guler şi l-a pus în poziţie de echilibru. Susţinut, titularizat şi impulsionat, Adi Grigore (19 ani) s-a pus în slujba echipei şi a început să joace din ce în ce mai bine şi să marcheze goluri. A avut multe momente bune şi a scos sufletul din fundaşii adverşi. Mai mult, i-a făcut pe portari să se aplece şi să scoată balonul din poartă. Asta s-a văzut pe tabela de marcaj. Mai mult, a alimentat ofensiva cu multe baloane fructificabile. Are stofă de fotbalist mare. Deja oficialii de la multe echipe sunt cu ochii pe el.
Au bătut la o uşă ferecată
Poarta Municipalului
a fost păzită meci de meci de Radu Zegheru. A avut formă bună. N-a încasat decât nouă goluri. Celălalt portar, Alexandru Bărboiu, n-a apucat să intre între buturile roş-albaştrilor. în multe rânduri adversarii Municipalului au bătut la o uşă ferecată de Radu Zegheru. Apoi a avut şi o doză sănătoasă de şansă. Este om de bază la echipa lui Ghiorghi Zotic. Apără mereu scrâşnind din dinţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Unirea Câmpina Primul amical al anului

F.C. Municipal Târgovişte va debuta în sezonul de primăvară pe 15 martie, în etapa a doua a returului, în deplasare, cu Unirea Câmpina. Formaţia pra-hoveană va fi antrenată în continuare de cuplul Florin Stăncioiu – Cosmin Plăvache. Rubrica veniri la Unirea este completată doar de Liuba, de la Caransebeş, fost […]