Expoziție dedicată lui Ion Gr. Popescu, inginer silvic, hotarnic și amenajist

0 0

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, invită publicul la expoziția dedicată inginerului silvic, hotarnic și amenajist Ion Gr. Popescu, fratele artistului Gabriel Popescu.
Expoziția este organizată în avanpremiera evenimentelor din anul 2022: comemorarea a 85 de ani de la trecerea în neființă a artistului Gabriel Popescu, 50 de ani de la inaugurarea Casei Atelier Gravor Gabriel Popescu, 120 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a casei din Vulcana-Pandele.
La 1 aprilie 1898, Ion Gr. Popescu a absolvit Școala Specială de Silvicultură de la Brănești, făcând parte din prima generație de silvicultori cu studii superioare din România.
În anul 1923, casa construită de artist intră în proprietatea fratelui, iar în anul 1969, fiica inginerului silvic Ion Gr. Popescu, avocata Lizica Popescu, o donează Muzeului Județean Dâmbovița pentru a fi transformată în casă memorială, în amintirea unchiului său, artistul Gabriel Popescu.
Prin amabilitatea domnului arhitect Corneliu Ionescu, nepotul de frate al artistului, o serie de documente de familie și obiecte au fost donate Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, iar o parte pot fi văzute cu această ocazie: diploma de absolvire cu numărul 8 a Școlii Speciale de
Silvicultură, numirile în diverse funcții, documente militare, fotografii de familie și acte de stare civilă, diverse obiecte personale.
Expoziția poate fi vizitată la Casa Atelier Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, de marți până duminică, între orele 08:00 și 16:00. Accesul în muzee se va face cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SPECTATORII REVIN ÎN TRIBUNELE STADIOANELOR DE FOTBAL!

Răzvan Burleanu a ținut o conferință de presă la sediul FRF, în urma ședinței Comitetului Executiv, unde s-au luat mai multe măsuri cu privire la modul de desfășurare al competițiilor interne, din cele trei ligi, și a Cupei României, în contextul actualului val 4 al pandemiei.Referindu-se la rata de vaccinare […]