Expoziţia de artă plastică „Flori pentru toţi”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, invită publicul să viziteze, începând de vineri, 23 aprilie 2021, expoziţia de artă plastică „Flori pentru toţi”, deschisă la etajul Muzeului de Istorie.
Expoziţia, dedicată celebrării primăverii, ilustrează florile îndrăgite de diferiţi artişti, mai mult sau mai puţin cunoscuţi din arta românească, de la sfârşit de secol al XIX-lea şi până în perioada contemporană.
Deoarece primăvara reprezintă adesea trezirea naturii, când grădinile şi copacii din jurul nostru se umplu de culoare şi parfum, dorim să vă încântăm privirea cu pânzele unor artişti precum Traian Brădean, Constantin Piliuţă, Constantin Blendea, Gheorghe Zidaru, Teodora Simion, Valter Paraschivescu ş.a.m.d. Dacă unii artişti preferă simplitatea şi delicateţea florilor sălbatice, alţii preferă flori simbolice ori stilizate, care să amintească de starea sufletului prin intermediul unor flori simbolice ori metafore florale. Printre lucrările cu tehnici de pictură mai speciale, ce pot fi admirate pentru minuţiozitatea, atenţia şi măiestria necesară, amintim acuarelele aşternute pe hârtie cu pană de sitar de către artista Ana Maghieru la 1892.
Expoziţia va rămâne deschisă până la data de 31 mai 2021 pentru a oferi timp suficient turiştilor să o poată viziona în condiţii de maximă siguranţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SĂNDOI, BUCUROS PENTRU VICTORIA DE LA PITEŞTI

Chindia Târgovişte şi-a luat revanşa în faţa lui FC Argeş după ce în ultima rundă din sezonul regulat piteştenii se impuseseră cu 3-1, într-un meci decisiv pentru accederea în playoff.Acum, în Trivale, Daniel Florea a semnat victoria echipei lui Emil Săndoi care a urcat pe primul loc în playout după […]