Exerciţiul internaţional Carpathians Blueshield 2018 în plină desfăşurare la Ochiuri

După deschiderea oficială din Piaţa „Mihai Viteazul” din Târgovişte, a venit rândul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri (CPPCJ Ochiuri) să primească distinşii oaspeţi, în mod tradiţional. Înainte de a intra în acţiune, delegaţiile au fost întâmpinate cu pâine şi sare de către copii din comuna Gura Ocniţei.
Până pe 28 iunie reprezentanţi din 13 ţări şi 4 organizaţii internaţionale vor participa la Carpathians Blueshield 2018 şi se vor pregăti în domeniul securităţii şi ordinii publice. Ofiţeri şi subofiţeri din România, Bulgaria, Cipru, Franţa, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Elveţia, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi reprezentanţi ai Uniunii Europene, CEPOL, Forţei de Jandarmerie Europeană şi Eucap Sahel din Niger vor participa la sesiuni de pregătire teoretică, dar şi la aplicaţii practice în teren.
Aspectul de noutate al exerciţiului constă în faptul că activităţile de conducere, planificare şi organizare specifice Statului Major sunt corelate cu activităţile practice de antrenament, în special în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice. Astfel, subunităţi formate din jandarmi români, poliţişti polonezi, ucrainieni, jandarmi şi poliţişti francezi, au fost puse în situaţia de a se antrena sub comandă unică, urmând ca în această săptămână să aplice rezultatele antrenamentului pentru rezolvarea unor situaţii de tulburare a ordinii publice, comunicate în timp real, concomitent în cele şase judeţe care participă la exerciţiul internaţional (Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Harghita, Covasna şi Ilfov). Forţele aflate în teren sunt coordonate în mod unitar de către Statul Major de la CPPCJ Ochiuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tabăra Internaţională de Pictură "Târgoviştea Veche"

In perioada 24 iunie – 1 iulie 2018, la Târgovişte, se desfăşoară ediţia a Il-a a Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche” organizată de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Scopul taberei este acela de a dezvolta competenţele artistice ale participanţilor, prin legătura directă cu universul istoric al vechii cetăţi de […]