Exerciții în unitățile școlare dâmbovițene,  privind situații de urgență și modul de comportare pe timpul producerii acestora

Date:

Elevi ai Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari, ai Școlii Gimnalizale nr. 2 Titu Târg și ai Școlii Gimnaziale Potlogi, precum si preșcolari de la Grădiniţa cu program prelungit Metaplast Education, împreună cu personalul didactic și auxiliar au învățat de la pompierii militari despre situațiile de urgență și modul de comportare pe timpul producerii acestora. Totodată s-au desfășurat și lecții de prim ajutor. Activitățile au fost organizate în cadrul “Săptămânii Protecției Civile”. 

Pompierii le-au arătat elevilor cum să execute corect loviturile între omoplați, compresiunile abdominale (manevra Heimlich) și manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa, activitatea fiind interactivă. 

Pe timpul acțiunilor, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “RISC” și “Nu tremur la cutremur”.

 Activitatea s-a încheiat cu un exercițiu de evacuare prin intermediul căruia, profesorii, personalul auxiliar și elevii au arătat că au înțeles cum trebuie să se comporte pe timpul manifestării unui incendiu sau seism.

Pe parcursul exercițiului s-a urmărit comportamentul elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, cu respectarea regulilor prezentate premergător. 

Evacuarea copiilor s-a făcut în siguranță, în mod coordonat, în curtea unității, sub atenta supraveghere a educatorilor din clasa respectivă.

 Exercitiul a fost coordonat de către Detasamentul de Pompieri Titu din cadrul ISU Dâmbovița. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...