Execuţia podului pe DJ 722, la Mircea Vodă, este în desfăşurare

Sunt în plină derulare activităţile de montare a celor 8 grinzi de beton armat la podul pe DJ 722, la Mircea Vodă, comuna Sălcioara, urmând a fi executată cofrarea, montarea armăturii şi turnarea plăcii de suprabetonare.
Preşedintele Corneliu Ştefan, însoţit de administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, specialişti din partea Direcţiei Tehnice, precum şi de reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Sălcioara, a făcut o vizită pe şantier pentru a vedea care este stadiul acestui proiect. Până în prezent s-au făcut lucrări de deviere a cursului de apă, infrastructurile podului (constând în realizarea celor 2 culee) şi varianta provizorie privind circulaţia pietonală. Podul are lungimea de 23,50 m şi o deschidere de 18,20 m, lăţimea carosabilului fiind proiectată la 7,80 m, iar cea a trotuarelor la 2 x 1,50 m. Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie s-a emis în luna februarie 2021, iar constructorul estimează că le va finaliza în luna iunie a anului curent.
Realizarea podului urmăreşte ca el să aibă capacitatea de a corespunde condiţiilor hidrologice privind asigurarea curgerii debitelor şi a condiţiilor impuse de trafic, corespunzătoare clasei E de încărcare.
Valoarea acestei investiţii este de 1.824.331,44 lei, ea acoperind şi cheltuielile de proiectare şi asistenţă tehnică, alături de lucrările de execuţie propriu-zisă a proiectului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OPC: Sfaturi pentru cumpărăturile de Paşte

Având în vedere că ne apropiem de sărbătorile pascale şi urmează să achiziţionaţi produse necesare preparării bucatelor tradiţionale pentru masa de Paşte, pentru a vă proteja sănătatea şi a fi în siguranţă, vă recomandăm să fiţi extrem de vigilenţi şi să urmăriţi cu atenţie recomandările OpC.Carnea de miel Cumpăraţi numai […]