Excesul de zel- o formă inedită de protest a statisticienilor dâmbovițeni

Date:

După greva spontană din prima zi a săptămânii, salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița au continuat marți să își exprime nemulţumirea manifestându-se pe toată durata normală a zilei de muncă ( 8-16.30) , ca formă de protest, PRIN EXCES DE ZEL.

„Această formă de protest este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când,  fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate.

Pe toată durata normală a zilei de muncă, salariații vor analiza notele metodologice ale anchetelor și cercetărilor statistice, vor efectua analize comparative ale datelor și vor efectua activități de documentare și analiză statistică, iar dacă timpul va permite, se vor realiza și alte activități (colectare date, verificare și introducere chestionare, alte activități)”- se precizează în comunicatul transmis la redacție.

Protestatarii sunt nemulțumiți că primesc salarii mai mici decât cele din instituțiile subordonate Ministerului Muncii si Solidarității Sociale, fiind nemodificate de mai mult de 5 ani, deși rata inflației  a depășit 40% în toată această perioadă.

Revendicările salariaţilor DJS Dâmbovița sunt:

 Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul DJS Dâmbovița la nivelul administrației publice centrale.

 Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DJS Dâmbovița.

Mărirea schemei de personal a DJS Dâmbovița corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...