Evitaţi capcanele iernii Viaţa are prioritate

0 0

Zapada Targoviste martie 2013Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, respectaţi regulile de circulaţie! Având în vedere că în ultimele ore ninsorile s-au abătut asupra judeţului nostru, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa recomandă acestora să manifeste o conduită rutieră preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Politiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Totodată, politiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pentru care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Reamintim conducătorilor de vehicule că au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă. Se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră, pe timp de ceaţă, este depăşirea. Efectuaţi depăşiri numai după o asigurare temeinică. De asemenea, Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă îmbrăcaţi cu haine de iarnă, astfel că nu se asigură corespunzător la traversarea părţii carosabile. În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.
Cotidianul Dâmboviţa şi Serviciul Rutier Dâmboviţa urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DURERE FĂRĂ MARGINI Alexandra Pârşe, iubita împuşcată de poliţistul care s-a sinucis, a murit la Spitalul Floreasca

Familia Pârşe este dărâmată şi numai ea ştie ce se petrece acum în sufletul ei. Şi-a pierdut şi fiica cea mică, pe Elena Alexandra, 23 de ani, care a fost împuşcată în cap de iubitul ei, poliţistul care apoi s-a sinucis. Elena Alexandra Pârşe a fost găsită duminică dimineaţă împuşcată […]