Evenimente muzicale la Târgovişte

Ş.E.

turnul chindieiÎn perioada 6şi7 mai 2015, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” găzduieşte două evenimente muzicale: Simpozionul „Confluenţe muzicologice” şi Concursul de interpretare vocală
„LiedArt”.
Simpozionul „Confluenţe muzicologice”, organizat de Facultatea de Ştiinţe şi Arte – Universitatea „Valahia” în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Irina Şaţchi” se va desfăşura la Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti în data de 6 mai 2015, ora 11:00. Evenimentul reuneşte cadre universitare şi muzicologi din centrele academice Bucureşti şi Târgovişte.
În data de 7 mai 2015, va avea loc Concursul de interpretare vocală „LiedArt”, ediţia a III-a. Competiţia va avea loc la Muzeul de Artă, Sala de Conferinţe începând cu ora 11:30. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Irina Şaţchi” în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”.
Concursul se adresează atât tinerilor din învăţământul vocaţional cât şi celor din Şcolile Populare de Artă şi învăţământ privat. Competiţia este structurată pe două secţiuni, având ca repertoriu de concurs, lieduri din creaţia românească şi universală. Marele Premiu în valoare de 2.000 de lei este asigurat de Rotary Club Târgovişte.
Juriul concursului este format din personalităţi ale scenei lirice româneşti, preşedinte fiind soprana Felicia Filip. Din juriu fac parte: prof.univ. Georgeta Stoleriu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), prof. Nicoleta Stoica (Liceul de Arte „Domniţa Bălaşa” Târgovişte) şi prof. Gabriela Hazarian (Teatrul de Operă Braşov).
Programul concursului LiedArt: ora 11:30 – Deschiderea concursului, ora 17:00 -Premierea concurenţilor şi Recitalul Galei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte Are tot ce vrea pentru performanţă

Echipa din Vechea Cetate de Scaun e pregătită pentru toate situaţiile. în special în ceea ce înseamnă dacă abandonează sau nu A.C.S. Podari competiţia. Au fost zvonuri conform cărora echipa de lângă Craiova se lasă, dar au venit altele care anunţă că trupa din Podari continuă în C3. Să recunoaştem […]