EVENIMENT SPIRITUAL, LA TÂRGOVIŞTE

Evenimentul spiritual al sărbătorii Sf. Ier. Nifon a fost aprofundat şi luni, 12 august 2019, cu prilejul vizitelor pe care Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Bartolomeu de Smirna, din cadrul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, şi Gabriel de Nea Ionia şi Philadelphia, din cadrul Bisericii Greciei, împreună cu Pc. Pr. Prof. univ. dr. loan Sauca, Rectorul Institutului Ecumenic de la Bossey din Elveţia, le-au efectuat la mânăstirile Stela şi Dealu, precum şi la Curtea Domneasca din Târgovişte.
La Mânăstirea Stelea, Ierarhii oaspeţi s-au întâlnit cu profesori de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte şi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, ocazie cu care Înaltpreasfinţitul Părinte Bartolomeu a vorbit despre rolul Patriarhiei Ecumenice în cadrul slujirii unităţii ortodoxe, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Gabriel despre mărturia comună ortodoxă în cadrul Uniunii Europene. A avut loc un fructuos dialog cu privire la cele două teme, profesorii de teologie din Eparhia noastră împărtăşindu-se de bogata experienţă misionară şi ecumenică a celor doi ierarhi şi a Părintelui Profesor Sauca.
Cei doi ierarhi, au apreciat activitatea ecumenică, pastorală şi misionară a Înaltpreas-finţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum şi buna organizare a sărbătorii Sf. Ier. Nifon de la Târgovişte.
BIROUL DE PRESĂ
AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

13 august este Ziua Internaţională a Stângacilor

13 august este Ziua Internaţională a Stângacilor, a acelora care au tendinţa naturală de a se folosi mai ales de partea stângă a corpului, mână sau picior. Într-o lume dominată de dreptaci, cu toate inconvenientele, stângacii sau remarcat dintotdeauna şi par a fi în avantaj cu abilităţi legate de creativitate, […]