Evaluare Naţionala 2015

Ş.E.
0 0

eleviPeste 160.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut ieri proba la Limba Română, din cadrul Evaluării Naţionale. Astăzi şi mâine urmează probele la Limba Maternă şi respectiv Matematică, urmând ca rezultatele parţiale să fie afişate vineri.
În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, la Limba Română, elevii trebuie să cunoască, obligatoriu, mai multe specii literare, între care romanul şi balada. Totodată, a fost inclus genul dramatic, dar şi toate propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive. În ceea ce priveşte proba de matematică, ea va conţine noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.
În 2015, Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75% la admitere.
Faţă de Bacalaureat, examenul de Capacitate nu poate fi picat, având în vedere că învăţământul este obligatoriu până în clasa a XI-a. În consecinţă, elevii intră automat în clasa a IX-a şi, în funcţie de media obţinută la Evaluarea Naţională, ei sunt repartizaţi la licee mai bune, sau mai slabe.
Anul trecut, rezultatele au fost dezastruase, peste 15.000 de elevi din generaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a intrând la liceu cu medii mai mici de 5, de două ori mai mulţi decât în 2013, când la repartizare au fost în jur de 6.700 de candidaţi cu astfel de rezultate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Cea mai mică medie de admitere a fost 2,16, aparţinând unui elev din judeţul Argeş. 22 iunie – limba şi literatura română -probă scrisă
23 iunie – limba şi literatura maternă -probă scrisă
24 iunie – matematica – probă scris
26 iunie – afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie – depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
27 iunie-29 iunie – rezolvarea contestaţiilor
30 iunie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Meci de baraj(turul) F.C. Aninoasa — ASC Unirea Bascov 2-1(0-0) Victorie seacă, muncită din greu

F.C. Aninoasa a tras din greu că să câştige cu 2-1 meciul cu modesta ASC Unirea Bascov. A fost o victorie seacă, muncită din greu, obţinută în minutul 90+3, care-i mai dă speranţe pentru retur. Meciul a fost crâncen, fără cursivitate şi viteză cu multe pase greşite şi schimbări de […]