Published On: mar, oct. 8th, 2019

Etapa finală a Concursului Naţional de proiecte „Săptămâna Mondială a Spaţiului – Beneficiile spaţiului cosmic pentru omenire”

nichiduta.ro

Etapa finala a Concursului Naţional de proiecte Saptamâna Mondiala a Spaţiului – Beneficiile spaţiului cosmic pentru omenire, organizat în baza protocolului de colaborare încheiat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Agenţia Spaţiala Româna (ROSA), coordonatorul naţional al activitaţilor spaţiale din România, este programata în perioada 4 – 10 octombrie.
Concursul face parte din calendarul competiţiilor şcolare ale MEN, se adreseaza elevilor din învaţamântul pre-universitar şi se desfaşoara în contextul sarbatoririi „Saptamânii Mondiale a Spaţiului/World SpaceWeek/WSW” (4 – 10 octombrie, anual).
În acest interval are loc, în cadrul unitaţilor de învaţamânt preuniversitar din care provin echipele înscrise, susţinerea/prezentarea celor peste 150 de proiecte înregistrate de formaţii din 29 de judeţe şi din Municipiul Bucureşti. De asemenea, se organizeaza dezbateri pe tema de reflecţie a concursurlui recomandata de Asociaţia Saptamânii Mondiale a Spaţiului (WSWA), coordonatorul internaţional al evenimentului. Tema din acest an este „Luna: poarta catre stele”.
Obiectivul competiţiei îl reprezinta utilizarea conceptului de „spaţiu cosmic” într-un context creative care sa stimuleze atât motivaţia elevilor pentru studiul disciplinelor STEM (ştiinţa, tehnologie, inginerie şi matematica), cât şi dezvoltarea competenţelor lingvistice, utilizând metoda CLIL (Content and Language Integrated Learning).
Echipele sunt formate din 3-5 elevi, coordonate de un cadru didactic. Este încurajata participarea echipelor mixte, alcatuite din elevi de vârste diferite, pentru a se realiza un transfer de cunoştinţe între componenţii acestora. În egala masura, este încurajata participarea elevelor, ca viitori oameni de ştiinţa.
Concursul este coordonat la nivel naţional de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti/ISMB şi de unitaţile şcolare desemnate în acest sens: Şcoala Gimnaziala nr. 168 din Bucureşti (nivelurile primar şi gimnazial) şi Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” din Bucureşti (nivelul liceal). Rezultatele vor fi publicate pe site-urile acestor unitaţi de învaţamânt.
„Saptamâna Mondiala a Spaţiului” a fost proclamata oficial în anul 1999 de catre Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a aniversa doua evenimente importante: 4 octombrie 1957: lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului
10 octombrie 1967: semnarea Tratatului privind principiile care guverneaza activitaţile statelor în domeniul explorarii şi utilizarii paşnice a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro