Estimări sumbre: Se poate ajunge la 20.000 de cazuri confirmate pe zi în vârful valului IV al pandemiei!

Cu un premier preocupat în ultimele luni numai de supraviețuirea politică și multe instituții ale statului care mai funcționează doar din inerție, criza sanitară se amplifică pe zi ce trece, iar ministrul interimar al Sănătății a venit cu vești dintre cele mai rele.
A declarat Attila Cseke că, România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie, specialiștii estimând că vor fi zile în care se va ajunge la 20.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate. Cea mai dificilă va fi perioada 15-20 octombrie, când sistemul medical va fi solicitat la maxim.
Teama cea mai mare a ministrului Sănătății este că numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de COVID „sar putea ca acestea să nu ne ajungă”.
Singurele mijloace eficiente de luptă împotriva pandemiei rămân vaccinarea împotriva COVID-19, respectarea cu strictețe a regulilor de protecție sanitară și a restricțiilor privind distanțarea și mobilitatea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

358,3 milioane euro ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri

Guvernanții pregătesc finanțările europene pentru restul de plăți de la Măsura 2 – granturi de capital de lucru și pentru o nouă măsură de granturi pentru investiții. În consecință, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos în dezbatere publică un proiect de Ghid al solicitantului destinat Ministerului Economiei , ca […]