ESTIMARI PESIMISTE PRIVIND PRODUCŢIA DE FRUCTE

0 0

fructeIng. Ion Oprea, directorul Camerei Judeţene pentru Agricultură, a estimat producţia de fructe la 40-50% din potenţialul livezilor de pe Valea Dâmboviţei.
Lăsând la o parte cele peste 800 hectare -10% din suprafaţa totală – care au fost calamitate în urma furtunilor şi căderilor de grindină, producţia a avut de suferit şi din pricina temperaturilor, aproape caniculare, de la începutul lunii mai.
Şi dacă prognoza este pesimistă pentru pomicultori, nici fermierii din jumătatea de sud a judeţului nu au anul acesta motive de satisfacţie. Chiar în condiţiile în care producţia medie de grâu a fost de 4.000 kg/hectar, preţurile foarte mici oferite nu permit acoperirea cheltuielilor.
Săptămâna trecută angrosiştii nu ofereau decât 60 bani/kg, iar producătorii sunt la mâna lor, neavând spaţii de depozitare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Comişani- Infrastructură de utilităţi de nivel urban

La Comişani au început lucrările de extindere la reţeaua de canalizare. Potrivit primarului Ion Bătrânu, reţeaua va fi extinsă cu zece kilometri şi va ajunge să acopere integral localitatea. Valoarea investiţiei este de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi şi finaţarea se va face de la bugetul de stat. […]