Este nevoie de microbuze şcolare în Dâmboviţa

0 0

La nivelul judeţului Dâmboviţa, încă mai sunt comunităţi locale unde elevii sunt nevoiţi să meargă câţiva kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală şi asta pentru că nu există microbuz şcolar. Nu trebuie să ascundem şi faptul că în alte comunităţi dâm-boviţene, elevi sunt nevoiţi să se înghesuie odată cu începerea anului şcolar în microbuze şcolare vechi şi de cele mai multe ori defecte. Este o realitate cruntă dar adevărată.
Nu este de omis nici faptul că în ultimele două săptămâni, lipsa transportului şcolar în unele commune dâmboviţene a stârnit revolt mare în rândul părinţilor care refuză să-şi mai trimită pe jos copiii la şcoală şi asta după ce cumplita tragedie de la Gura Şuţii.
Mai este nevoie urgent de un număr de 98 de microbuze şcolare în judeţul Dâmboviţa. Solicitări sau depus însă nu s-a primit niciun răspuns.
La începutul acestei săptămâni, deputatul Corneliu Ştefan a luat atitudine şi a făcut o interpelare către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,solicitându-i ministrului Daniel Suciu,supli-mentarea numărului de microbuze şcolare pentru judeţul Dâmboviţa. ” Domnule ministru,
Situaţia dotării unităţilor admin-istrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa cu microbuze şcolare nu este una fericită. Constatăm că, de la an la an, parcul auto destinat transportului elevilor de acasă către instituţiile de învăţământ şi invers este tot mai învechit. Maşinile nu mai fac faţă cerinţelor actuale şi nici nu mai corespund din punct de vedere tehnic derulării acestei activităţi în condiţii normale de siguranţă. În plus, numărul de şcolari care au nevoie de transport a crescut, pe fondul închiderii unităţilor de învăţământ care nu mai îndeplineau condiţiile legale de funcţionare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost semnat contractul de finanţare pentru parcul de la UM Gară

În sala de consiliu a Primăriei Municipiului Târgovişte, a avut loc evenimentul de semnare a contractului pentru obiectivul de investiţii „Amenajare parc public de agrement şi loisir UM Gară”. Alături de primarul Cristian Stan, vicepri-marii Monica Ilie şi city-managerul Gabriel Boriga, la eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, […]