Este în  desfășurare procedura  pentru achiziția de containere pentru dotarea centrelor de colectare prin aport voluntar, inclusiv în județul Dâmboviţa 

Date:

Ministerul Mediului  a lansat în SEAP procedura de atribuire pentru achiziția de containere pentru dotarea centrelor de colectare prin aport voluntar în scopul implementării proiectelor aferente Componentei C3 din PNRR – Managementul deșeurilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 aprilie 2024.

Astfel, valoarea estimată pentru cele 597 pachete de containere necesare dotării centrelor de colectare cu aport voluntar este de peste 619.5 milioane lei, fără TVA. Unitățile Administrativ-Teritoriale sunt beneficiarii investiției care vor avea calitatea de autoritate de implementare și plată în cadrul proiectelor.

„Centrele de colectare prin aport voluntar sunt esențiale pentru ca primăriile să-și poată extinde infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare. Totodată, acestea vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.  Autoritățile din zona urbană trebuie să facă pasul spre sisteme bine dezvoltate, sisteme inteligente, care să gestioneze informațiile la nivel de gospodărie, la nivel de familie”, a subliniat ministrul Mircea Fechet. 

Containerele fac parte din Investiția I.1 – Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune – Subinvestiția I.1.A – Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, în baza acordurilor de asociere semnate cu Unitățile Administrativ-Teritoriale, din Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...