EŞEC USTURĂTOR PENTRU SORANA CÎRSTEA

Mihai ROŞOIU
0 0

Dezastru pentru Sorana Cîrstea. Târgovişteanca nu mai pare să regăsească forma din timpul sezonului de zgură. Atunci Sorana a reuşit un parcurs excelent, care i-a adus şi o clasare în Top 50 şi asigurarea locului la Olimpiadă.
Ascensiunea din clasamentul WTA i-a oferit încredere iubitei lui Ion Ion Ţiriac pentru turneele de iarbă. Sorana ar dori un parcurs bun şi la Wimbledon dar, din păcate, primele semne nu sunt pozitive. La Berlin, românca a fost învinsă categoric, chiar în primul tur.

Primele 6 game-uri au promis un meci spectaculos şi disputat. Deşi iberica, numărul 13 WTA, pornea ca favorită clară, Sorana a tras tare şi a arătat un joc frumos. S-a ajuns la 3 la 3, moment în care a urmat break-ul Muguruzei. Acest moment a însemnat o injecţie de încredere clară a sportivei iberice, care nu s-a mai uitat înapoi. A dominat autoritar confruntarea iar Sorana nu a mai reuşit să găsească nicio soluţie.
Game-urile au curs în favoarea Muguruzei, până la 4 la 0, în setul secund. Atunci a urmat o răbufnire de orgoliu a româncei. Aceasta a câştigat pe serviciul adversarei şi a reaprins speranţele fanilor români. Din păcate, spanioloaica a răspuns în acelaşi mod şi a servit pentru meci. Sorana a mai reuşit un game deosebit, şi-a adjudecat iar game-ul şi rămânea în meci.
N-a fost suficient pentru că Muguruza a închis partida şi s-a impus cu 6-3, 6-2.
Astfel, din 4 partide disputate de cele două sportive, iberica s-a impus de fiecare dată. Sorana n-a reuşit să întreurpă seria negativă nici la Berlin. Aşa că iubita lui Ţiriac junior a părăsit repede turneul dotat cu premii de peste 500.000 de euro. Numărul 45 WTA se va mulţumi cu sezonul excelent de pe zgură care i-a adus un trofeu, la Istanbul, dar şi o finală pierdută la Strasbourg.
Sorana va fi fericită şi cu calificarea în optimi, la Roland Garros. Acel rezultat i-a asigurat, practic, prezenţa la Tokyo, unde va concura alături de Simona Halep. Sorana va spera că se va descurca mai bine în meciurile următoare, tocmai pentru a fi în formă la Wimbledon. Totul va depinde de forma sportivei şi de dispoziţia ei la efort.
Sorana va trebui să îşi îmbunătăţească rezultatele şi la turneele importante, lucru care i-a lipsit în ultimii ani. Iar iarba londoneză poate fi prilejul cel mai bun.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA SE ÎNTOARCE PE "EUGEN POPESCU" ÎN TOAMNA ACESTUI AN

Chindia Târgovişte, locul 7 în sezonul 2020-2021 al Ligii 1, se pregăteşte să înceapă al treilea sezon la rând pe prima scenă a fotbalului românesc departe de casă, cel mai probabil la Buzău, unde a încheiat stagiunea trecută cu rezultate excelente.Arena proprie, aflată în reabilitare din luna iulie a anului […]